KPN Hotspots: beschikbare Wi-Fi netwerken zoeken op je iPhone

Met de iPhone-app KPN HotSpots kan je op zoek naar door KPN beschikbaar gestelde Wi-Fi verbindingen daarvan je betaald gebruik kan maken. De resultaten worden getoond in een lijst en op een kaart.

KPN HotSpots iPhone iPod touchIn navolging van telecomprovider T-Mobile heeft ook KPN een eigen iPhone-app uitgebracht waarmee je op zoek kan gaan naar openbare Wi-Fi-hotspots. In het geval van KPN Hotspots gaat het daarbij om gratis en betaalde verbindingen die in samenwerking met bijvoorbeeld winkels en evenementenlocaties worden aangeboden. Je ziet de HotSpots op een kaart of in een op afstand gesorteerde lijst. Met de zoekfunctie kan je je ook alvast voorbereiden op gebruik van HotSpots op een andere plek.

KPN HotSpots op kaart iPhoneHet hangt van het café, restaurant of de winkel af of je gratis of betaald gebruik kan maken van de Wi-Fi HotSpot. Zo kan je bij de Starbucks op Schiphol bijvoorbeeld het eerste half uur gratis gebruik maken van een HotSpot. Helaas doet de applicatie geen vermelding van wat waar het geval is. Je ziet niet met welke voorwaarden te maken hebt dus – het zou best kunnen zijn dat je ergens een bestelling moet plaatsen om de HotSpot te kunnen gebruiken, maar dat lees je in de app niet terug. Zowel de lijst als de kaart laten alleen de verschillende HotSpots zien.

Als je een abonnement hebt op KPN HotSpots – met een jaarabonnement kan je bijvoorbeeld voor 10 euro per maand onbeperkt gebruik maken van de Wi-Fi verbindingen, kan je je accountinformatie in de app invoeren om automatisch in te loggen op een nabije HotSpot. Met een schakelaar kan je het automatische inloggen ook voorkomen. Uitloggen gebeurt automatisch als je tien minuten buiten het bereik van de plek bent of als je de telefoon uit hebt gezet. Als je geen mogelijkheid hebt tot gratis internet op een HotSpot of geen abonnement hebt, kan je ook een sms’je sturen naar KPN om een kwartier lang internet te hebben voor 1,50 euro. Verdere kosten en informatie vind je op het inlogscherm dat je ziet als je de verbinding opzet, zoals je in onze tip over KPN HotSpots kan lezen.

Als je op een HotSpot in de lijst of op de kaart drukt, zie je de adresgegevens van de plek. Met knoppen kan je de locatie op de kaart bekijken, of een routebeschrijving er naartoe bekijken. In het laatste geval opent Google Maps.

Downloaden: KPN HotSpots (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 15:20
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.