Squids Wild West: prachtig 2D-actiespelletje voor de iPhone

Squids Wild West is de opvolger van een van onze favoriete iPhone-games van 2011 en een mix van actie en RPG. In het spel vecht je beurtelings met een groep inktvissen in prachtige, handgeschilderde decors.

Squids Wild West header iPhoneHet actiespelletje Squids, dat iPhoneclub uitriep tot een van de 10 beste iPhone-games van 2011, heeft vandaag een opvolger gekregen. Squids Wild West gaat nog steeds over een groep inktvissen met een missie: het schoonvegen van vijandelijk gespuis in de zee. Dat gaat op een bijzondere manier. In principe is Squids een tactisch spelletje waarbij je om beurt tegen de computer moet bekijken met welk personage van jou je de aanval opent op welke tegenstander. Anderzijds is het ook een toegankelijk actiespelletje, waarbij je als een Angry Birds-katapult aan de staart van de inktvissen trekt om ze recht op de tegenstander te laten beuken.

Squids Wild West screenshot iPhoneGeraakte tegenstanders glijden vervolgens door de levels heen, ook weer andere tegenstanders en jouw teamgenoten meenemend op hun pad. Dat maakt dat er ook een leuk biljart-element in het spel zit: als je een tegenstander richting een stroomversnelling schiet, lanceert hij dan niet uiteindelijk je andere mannetje tegen een cactus? Als je alle tegenstanders hebt gedood of het overleeft tot de uitgang van een level, word je naar gelang je prestaties beloond met een ster voor het vinden van een geheim, het overleven van al je personages en het level uitspelen in een beperkt aantal beurten.

Het leuke is dat Squids vol zit met kleine trucjes waarmee je je voordeel kan doen in het spel. Sowieso kan je een team samenstellen met een grote beuker, een snelle jongen met veel uithoudingsvermogen, een schieter en een genezer. Je kan de personages betere vaardigheden mee geven door parels te verzamelen die je spaart als je vijanden omlegt. Ook kan je elkaar bijvoorbeeld tijdens een veldslag genezen door je teamgenoten aan te tikken met een andere inktvis.

Squids in actie tegen bossIn het intro wordt duidelijk dat het verhaal van het vorige deel hierin doorloopt: de cowboy-inktvis Clint heeft de inktvissen naar zijn thuisdorp geleid om nieuwe inktvissen te vinden die het kwaad willen bevechten… maar er zijn natuurlijk nog veel meer vijanden dan goedzakken in het wilde westen.

Ondanks het thema, speelt Squids zich nog steeds onderwater af en daardoor valt meteen weer op hoe schitterend het spel eruit ziet. Het spel speelt zich af op handgeschilderde ondergronden voorzien van allerlei subtiele schitteringen, bubbels en lichtstralen die je eraan herinneren dat je onderwater bent. Ook de tekeningen die het verhaal vertellen zijn erg fraai en ook de gedetailleerde muzikale kant van het spel overtuigt. Niet voor niets is Squids Wild West 210 MB groot, een behoorlijke omvang voor een 2D-spelletje.

Helaas is er ook in Squids Wild West nog geen sprake de beurtelingse online multiplayer-modus die het origineel al zou krijgen. Dat is temeer zonde omdat het spelconcept van je inktvissen in het heetst van de strijd overeind houden met goede biljartkaatsen, zich er uitstekend voor leent. Nu zijn er ‘slechts’ vijf hoofdstukken met elk negen missies om je zoet te houden – al kan je je daar al een geruime tijd in verliezen.

Downloaden: Squids Wild West (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 16:19
Categorie Games
Onderwerpen game, squids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.