HLN Nieuwswekker iPhone laatste nieuws

HLN Nieuwswekker maakt je wakker met Het Laatste Nieuws

Het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws wekt je elke dag met de iPhone-app HLN Nieuwswekker, waarna je meteen op de hoogte bent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

HLN Nieuwswekker iPhone laatste nieuwsHet is opzienbarend hoe makkelijk dagbladen zich de kruimels van het brood hebben laten eten als het op de ochtend aankomt. Hét dagbladmoment, ‘s ochtends vroeg bij het ontbijt, wordt eigenlijk helemaal niet benut door krantenapps. Maar wat het Nederlandse Algemeen Dagblad voor het WK begon, maakt het Vlaamse HLN Nieuwswekker nu af. De app wekt je elke ochtend op je eigen tijd en toont meteen het nieuws van die dag.

Vlot de dag beginnen

Nadat je gewekt bent met een van de tien geluiden, is HLN Nieuwswekker app is een soort dashboard voor je ochtend. De applicatie is vooral één lange pagina die je naar beneden kan scrollen. Bovenin stel je de tijd in waarop je gewekt wilt worden of zie je de huidige tijd als je net de wekker hebt uitgezet. Daaronder zie je verschillende ‘kaarten’, een beetje zoals Google Now op de iPhone.

Protip: Net als andere wekkerapps, moet je het geluid van de telefoon aan hebben staan om de wekker te horen. Zorg ook dat de niet storen-stand uit staat.

HLN Nieuwswekker iPhone alarm HLN Nieuwswekker iPhonenieuwsbericht

HLN Nieuwswekker begint niet met het meest zware nieuws van de dag. In de twee dagen dat wij de app opstarten, is het nieuws lokaal en ‘dichtbij’. Geen netelige ontwikkelingen in Israël en Oekraïne, maar verkeerschaos door een vrachtwagenongeluk, de wettelijke erkenning van de burn-out en een vrouw die haar eigen gestolen horloge terughaalt omdat de politie niks doet. Vlotte berichten waarmee je de dag kan beginnen. Een tik op een kaart met een nieuwsbericht opent het hele artikel, met pijltjes onderin lees je meteen het volgende stuk.

Verslavend grapje?

Het is niet verplicht om een account aan te maken voor HLN Nieuwswekker: je kan het overslaan met de knop rechtsboven in beeld. Aanmelden heeft wel een voordeel: je ziet onderaan de nieuwskaarten dan ook actuele informatie over het weer en verkeer. Bovendien belooft HLN regionieuws op je locatie af te stemmen. Een reclameblok voor een abonnement op de (digitale) krant, dat je doorverwijst naar de App Store-app, mist ook niet.

HLN Nieuwswekker iPhone kilometer teller HLN Nieuwswekker afdruktijd wekker

Helemaal onderin is nog ruimte voor een grapje. Daar zie je hoe snel je vandaag op de wekker hebt gedrukt na het afgaan, en wat je recordtijd is. Ook zie je hoe vaak je al bent opgestaan met het nieuws. Dat getal zou best eens kunnen oplopen: wakker worden met nieuws is nog steeds een lekkere start van de dag.

Pluspunten

  • Goede start van de dag
  • Nieuws leest lekker
  • Leuke opstastatistieken

Minpunten

  • Zoals andere wekkerapps: geluid van je iPhone moet aanstaan

Met dank aan Jarno voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 19:06
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerp nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.