AOL Reader iPhone iPad nieuws volgen

AOL Reader: nieuws van je favoriete sites op iPhone en iPad

Het nieuws van je favoriete websites volgen is een fluitje van een cent in AOL Reader voor iPhone en iPad: een deftige, simpele RSS-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AOL Reader iPhone iPad nieuws volgenDe grote Amerikaanse internetdienst en uitgeverij AOL hield zich voor nooit bezig met de Europese markt, maar daar lijkt verandering in te komen. AOL Reader is er het bewijs van: de gloednieuwe nieuwsapp is er niet alleen voor de thuismarkt. Goed nieuws, want de app is een prettige plek om de artikelen van je favoriete websites mee te volgen.

AOL Reader is een RSS-app, dat wil zeggen dat je zelf websites invoert om de nieuwste berichten van te ontvangen. RSS is er in vele soorten en maten op de iPhone en iPad, maar die verdieping heb je niet nodig om aan de slag te gaan met AOL Reader. Zodra je een account hebt aangemaakt, kan je beginnen met websites zoeken en ze toevoegen. Je verdeelt ze meteen handig onder in verschillende mappen die je zelf aanmaakt.

Meteen maar even het grootste probleem met de app aanstippen: als je zoekt op een website, geeft de app even niet thuis. Je moet de resultatenpagina naar beneden trekken om hem te verversen. Dan komt de site in beeld en kan je hem met een tik toevoegen, of hem toevoegen aan een map en de naam veranderen.

Protip: Zoek behalve websites ook op woorden. Vul bijvoorbeeld ‘tuinieren’ in, en je kan een ‘smart feed’ aanmaken waarin je alle nieuwsberichten met als kernwoord tuinieren krijgt.

AOL Reader hoofdmenu AOL Reader feed toevoegen

Lijst of lekker visueel

Zowel op de iPhone als de iPad voert AOL Reader drie weergaven waarin de nieuwe berichten worden gepresenteerd. De lijstweergave is ideaal voor de nieuwsveelvraat met een iPad, maar de titels vallen op het iPhone-scherm goeddeels uit beeld. De kaartweergave presenteert de laatste verslagen juist lekker visueel, met grote afbeeldingen van het verhaal en snelknoppen om het te favorieten en delen. De overzichtweergave zit er tussenin en maakt zijn naam waar: volledige berichtkoppen met kleine previewafbeeldingen. Onze keuze.

AOL Reader overzichtweergave AOL Reader kaartweergave

AOL Reader laadt, net als andere RSS-apps, zelf vaak niet het hele verhaal in. Vaak zie je alleen een inleiding met afbeelding en een doordruklink naar het volledige bericht. Dat wordt in een browser in de app geladen. De leesbaarheid van de inleidingen in de app is goed. De pagina is niet te wit en de uitlijning van kop, afbeelding en tekst zijn simpel maar strak. Je kan zowel de tekstgrootte als de regelafstand vergroten. Je veegt eenvoudig tussen berichten en met de deelknop bereik je de sociale netwerken of open je een link in Safari of Chrome. Je kan een verhaal ook meteen toevoegen aan Safari’s leeslijst.

Lees ook: 10 goede RSS-apps voor iPhone en iPad

AOL Reader bericht lezen AOL Reader sorteeropties

Gebruiksvriendelijk en goed

AOL Reader is niet de allermooiste nieuwsapp om je favoriete websites in te volgen. Die eer gaat nog steeds uit naar Unread. Maar net als veel andere RSS-apps, moet je daarvoor eerst een account bij een RSS-leverancier aanmaken en die overhevelen naar de losse RSS-app. AOL Reader laat je na een account maken in de app, meteen beginnen met websites toevoegen en haalt de nieuwste berichten vervolgens supersnel op. Het maakt van AOL Reader een heerlijk gebruiksvriendelijke RSS-app.

Pluspunten

  • Snel en overzichtelijk nieuws volgen
  • Volledig gratis
  • Geen gedoe met externe RSS-leverancier

Minpunten

  • Account op AOL verplicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 11:51
Categorie Nieuws
Onderwerpen AOL, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.