iPlan for iPhone: agenda-app met taken en weerbericht ingebouwd

iPlan for iPhone is een nieuwe agenda-app met to-do lijst, weerbericht en notitie-functie. Je kan ook een privé-kalender maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPlan for iPhone agendaOp de iPad is iPlan een aardig populaire applicatie en dat is niet zo vreemd. De agenda-app ziet er lekker rustig uit met wit als hoofdkleur en hier en daar lichtblauw en andere pasteltinten. Daarnaast kan je de applicatie ook gebruiken als takenlijst naast de agenda en is er een ruimte voor losse notities. iPlan for iPhone is de nieuw uitgebrachte, handzame variant van de agenda. Er zijn behoorlijk wat opties, en je ziet eveneens de weersvoorspelling in de applicatie.

Rare combinatie natuurlijk: een agenda en een weer-functie ineen. Maar als je de weersvoorspelling vanuit de agenda-weergave vanaf de rechter kant in beeld tikt via de knop bovenin, ziet het er heel natuurlijk uit. De applicatie vraagt of hij je locatie mag gebruiken, maar als je dat niet wilt kan je zelf nog handmatig de plaats invoeren waarvan je het weekoverzicht wil zien. Meer dan een plaatje dat het weerbeeld symboliseert en de temperatuur krijg je overigens niet van het weer te zien.

iPlan for iPhone agenda en taken iPlan for iPhone dagoverzicht

Maar het geeft in ieder geval aan dat iPlan for iPhone in ieder geval de ambitie heeft om uit te blinken op meerdere fronten. De applicatie is net als zijn iPad-broer echter vooral een agenda. Daarin heb je de bijzondere mogelijkheid een ‘interne’ agenda aan te maken die niet uitwisselt met iCloud en andere gedeelde agenda’s, waar je bijvoorbeeld privégelegenheden op kwijt kan. Aan de kleur in de maandagenda bovenin het scherm en de losse agendapunten daaronder zie je in welke agenda een evenement staat. Je kan in de applicatie kiezen uit zeven thema’s met verschillende pastelkleuren – en ook het overzicht zelf is onder handen te nemen. Behalve de maandkalender, heb je ook de keuze uit een dagoverzicht met handige drag- en drop-functie. Ook zijn er een week- en jaaroverzicht. Je geeft zelf aan of weekenden ook weergegeven moeten worden en op welke dag de week begint.

Met een tik op de menuknop linksboven, trek je de ingebouwde takenlijst naar voren waarin je de taken op chronologische volgorde gesorteerd ziet. Getopt door een zoekfunctie, kan je er to-do’s aanmaken en die op een datum van deadline vastzetten. Je ziet ze terugkomen bovenaan de dag waarop je ze gepland heb staan. Het verschil is dat ze niet op tijd gebonden staan binnen een dag, maar dat je gewoon een vinkje kan zetten als je ermee klaar bent. Het dagboek staat er weer los van. Je kan elke notitie erin voorzien van een foto en nadien delen op Twitter, Facebook en via e-mail. Ook agenda-afspraken kan je trouwens per mail delen.

iPlan is een handige, omvangrijke applicatie die anders losse functies goed samenpakt. Maar: de kans dat je al een goede app hebt voor één of meerdere van de functies, is groot. En dan is het prijskaartje van iPlan for iPhone hoog. De app kost zelfs het dubbele van de los verkrijgbare iPad-variant.

Update: Ontwikkelaar GK Mobile biedt de app tijdelijk ter introductie aan voor 89 cent.

Downloaden: iPlan for iPhone (€0,89 ter introductie, anders €8,99, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 8:31
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, notities, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.