iOS game-update: gratis versie Angry Birds Star Wars, Jet Trains en Man in a Maze

Angry Birds Star Wars is voorzien van een gratis versie: Angry Birds Star Wars Free op de iPhone. Man in a Maze en Jet Trains zijn ook leuk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Jet Trains iPhone iPod touchRovio Mobile heeft een gratis versie uitgebracht van het laatste en opnieuw erg populaire Angry Birds-deel: Angry Birds Star Wars. Nu kan je ook gratis kennismaken met the force en lightsabers die in de lucht afslingeren op varkens en hun stellages. Jet Trains is een ander casual-spelletje dat wel eens hoge ogen kan gaan gooien, en in Man in a Maze geef je je level voor een broodrooster in een knotsgek spelletje.

Gratis probeerversie Angry Birds Star Wars

GU MA Angry Birds Star Wars Free iPhoneAppeltje eitje: waar een Angry Birds is, is ook een gratis probeerversie van Angry Birds. Een maand nadat we Angry Birds Star Wars tot Game van de Week uitriepen, is er een totaal gratis te downloaden variant verschenen op het spel. Daarin kan je alvast even proeven van the force en de lightsaber waarmee een greep uit de vogels uit het Angry Birds-universum mee is uitgerust. Zoals we eerder constateerden, maken de wapens en daardoor andere krachten van de vogels, het spel echt fundamenteel leuker. Angry Birds is er actievoller en wat sneller door geworden, en dat zetje kon de serie best gebruiken. In de gratis versie kan je 12 levels proberen, die zich afspelen op Hoth, Tatooine en The Pig Star. Meld je het even als je na het proberen van Angry Birds Star Wars de volledige game niét koopt? Of ben je al tijden poepieflauw van de kermende fladderaars?
Downloaden: Angry Birds Star Wars Free (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Angry Birds Star Wars (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Racen met treinen: Jet Trains

GU MA Jet Trains screenshot iOSHet enige voertuig waar je eigenlijk niet echt mee kan racen, en daar dan een racespel van maken. Ontwikkelaar Realore, bekend van de timemanagementspellen Roads of Rome, vond het wel een geschikt idee. Je bekijkt Jet Trains van bovenaf, alsof het een spelletje is waarin je met de trein van spoor moet wisselen om puzzels op te lossen. Maar dat is het niet: het is een racespelletje waarin je van spoor kan wisselen en daarbij objecten ontwijkt en vooral niet op tegenstanders wil knallen. Het is een apart concept dat bovendien is verpakt in een uiterlijk dat best heel veel mensen kan aanspreken – zeker ook omdat je de treinen naar gelieve zelf kan inkleuren. Maar bij de gameplay kunnen we wel een kanttekening plaatsen. Zeker als je een versnelling inzet en daarmee naar het midden van het beeldscherm snelt, is het lastig obstakels voor je neus te zien en erop tijd op te anticiperen. Als je die frustratie kan overwinnen, heb je 31 locaties lang over 6 werelden plezier van Jet Trains, met een sloot aan upgrades om op je treinen toe te passen. Maar Realore: hoe kan je nu een multiplayer modus links laten liggen?
Downloaden: Jet Trains (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Man in a Maze

GU MA Man in a Maze iPhoneWat je al niet doet voor een broodrooster! De overdadig grijnzende en zwaaiende hoofdpersoon van Man in a Maze doet er graag voor mee aan een spelshow waarin hij gerust zijn leven op het spel zet. Beter kunnen we het spelletje niet inkaderen, want dat valt erg moeilijk te doen. Het is een mengelmoes van Pac-Man (waarin je moet vluchten voor tegenstanders) en Spy Mouse (omdat het beter is om ongezien te blijven), met allerlei typische iPhone-actiespelletje. Zo kan je balletjes richten op tegenstanders die je moet laten kaatsen via de kanten van een level en daarin lijkt het op Minigolf. Maar je kan des Bombarman ook bommetjes neerleggen om tegenstanders een knallend einde te bezorgen. Ontwikkelaar Small Green Hill heeft haar ontwikkelaars aan een vergadertafel gedwongen om alle spelideeën die je in een spelletje van bovenaf kan uitvoeren te opperen, en dat leverde Man in a Maze op. Een verfrissend spelletje waar je vanwege het kat-en-muis achtige achtervolgen soms stalen zenuwen voor nodig hebt, en een spelletje dat bovendien erg fraai is afgewerkt.
Downloaden: Man in a Maze (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 0:43
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.