Reacties voor: iPad-kinderapp: Leesplankje (review)

Leesplankje is een Nederlandstalige iPad-app waarmee kinderen leren lezen. De app is gebasseerd op het leesplankje van Hoogeveen uit 1890.
Lees het complete artikel → iPad-kinderapp: Leesplankje (review)
Mark de Bruin - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. ‘Letterlegger’ is gratis en beter. Makkelijke keuze.

  2. @gijsmans: Die heb ik ook gezien, maar die vond ik minder mooi. Maar je hebt gelijk, die kost niks.

  3. Best wel leuk. Inderdaad nostalgisch, maar daarom wel onderscheidend.

    Hoe meer apps van Nederlandse bodem hoe beter… Ik wacht ook al erg lang op een mooi interactief Nederlands sprookjesboek die ook kan voorlezen. Handig voor mijn zoontje…

  4. Ik vind het een superleuke app. M’n zoontje is nog veel te jong om te lezen, maar vind het opzoeken van letters in de eenvoudige modus na wat ‘spieken’ erg leuk. Zo leert hij toch al jong letters herkennen en er mee spelen.

    Wat mij betreft kunnen er niet genoeg van dit soort leuke nederlandse apps komen. Nu de regering gaat bezuinigen, wil ik graag developers van dit soort zaken sponsoren. Zeker als ik daar met minder dan €1,- al een leuke app voor heb. 🙂

    @Arie: Ken je ‘prinses Arabella wil spelen’ al? Of ‘Bartleby’ (is wel engelstalig, maar erg leuk met allemaal knopjes). Ook ‘De wedstrijd’ en ‘Timo’ (voor de iPad) vind ik leuke voorleesboeken.

  5. Nog even een vervolg: heb net de gratis ‘Letterlegger’ ook even bekeken. Groot nadeel daarvan vind ik dat de letters helemaal niet worden voorgelezen. Dat is dus niks voor kinderen die de letters nog niet allemaal kennen.

    Bij de app ‘Mijn eerste woordjes’ worden de letters wel voorgelezen, maar niet fonetisch. Dus bijvoorbeeld ‘Em’ ipv ‘Mmm’. Daar leert een kind dus ook de letters niet mee.

    Sterk aan ‘Leesplankje’ vind ik dat de letters wel op de goede fonetische manier worden voorgelezen.

  6. @Ellen:
    Bedankt voor de Tip. Ik ga het uitproberen.

  7. De leesplankjes waarmee ik begin zestiger jaren mee leerde lezen (1e klas lagere school) zijn nu weer volop in productie. Ze hangen in blisterverpakking in de speelgoedwinkels. Kennelijk zit er een gat in de markt wat ermee gevuld wordt.

    Dat het nu oubollig lijkt doet niets af aan het feit dat het een uitstekend leermiddel is, en al helemaal in de handen van een goede leraar.

  8. Groot nadeel van beide is dat ze niet aansluiten bij de huidige leermethodes in de klas. Grootste probleem van “mijn eerste woordjes” is dat deze hoofdletters laat zien en deze leren ze pas in groep 4.

  9. Erg leuk. Ga het direct testen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.