iOS game-update: Ravensword 2 oogt fantastisch, Froggle, Chicken Out en koopjes

Het grote succes van de iPhone-game Temple Run inspireert andere ontwikkelaars natuurlijk iets soortgelijks te maken. Maak kennis met Froggle; een stijlvolle iPhone-game waarin je van lelieblad naar lelieblad moet springen.

GU MA dinosaurus uit Ravensword 2 iPhoneHeftiger dan dit kan de iOS game-update deze week niet beginnen. Deze T-Rex, je nieuwe tegenstander van formaat in het veelbelovende Ravensword, krijgt van ons zelfs een aparte afbeelding-behandeling. Het was je toch al wel eens opgevallen dat het bovenste screenshot van de rubriek anders altijd rechts staat? Ook in deze aflevering: een variatie op Temple Run en een leuk puzzel-kippenspel.

Ravensword 2 ziet er prachtig uit

GU MA Ravensword 2 grote gigantEen The Elder Scrolls-game op de iPhone, zo kon en kun je Ravensword wel noemen. Het is tot nu toe nog steeds het meest uitgebreide en vrije rollenspel dat je zo’n beetje kan kopen voor de iPhone en iPod touch. Je kan behalve missies spelen, ook zelfstandig op zoek naar geheimen die de wereld te bieden heeft. In 2009 zag de game er ook nog eens zeer indrukwekkend uit voor de iPhone… maar in drie iPhone-jaren gebeurt veel. De eerste screenshots van Ravensword 2 circuleren op het net en zien er geweldig uit. Journalisten die het al gespeeld hebben, zijn er nog enthousiaster over dan wij na het aanblik van deze screenshots. Dat er op dit moment in het spel nog geen missie te doen is, lijkt niemand te deren op het moment dat een reusachtige dinosaurus in beeld komt en op je af komt stampen. Ze zijn nieuw te gast in de wereld van Ravensword, maar ook trollen en andere bewoners hebben een makeover gekregen om er flink angstaanjagender uit te zien. Nu hebben de ontwikkelaars nog enkele maanden over om er een indrukwekkend verhaal en leuke missies aan toe te voegen. Ravensword 2 moet ergens in de zomer dit jaar verschijnen. Wie echt niet kan wachten, kan alsnog heel wat uren doden met het origineel:
Downloaden: Ravensword: The Fallen King (€2,39)

GU MA Ravensword 2 dorpje

Kippenslachterij: Chicken Out!

GU MA Chicken Out iPhone iPod touchAls je er snel genoeg bij bent, kan je Chicken Out misschien nog gratis downloaden. We kunnen het aanraden, maar staan er versteld van dat het spel nu al tijdelijk voor nop wordt aangeboden. Het spel kwam donderdag uit en we kwamen er nog niet eens aan toe het nieuwe spel te behandelen. Nu dus: Chicken Out is nieuw én tijdelijk gratis. Het behelst een geinig puzzelspelletje dat wel eens eerder in minder mooie jasjes op de iPhone is verschenen. Je kijkt van bovenaf op een veld met kippetjes die elkaar van het bord moeten beuken, totdat er maar één over is. De grap is dat de laatste kip (eigenlijk: haan) op de plek komt te staan waar vanaf de laatste is gelanceerd. Zo moet je constant denken in volgorden waarop je de kortgesnavelden wegschiet. Chicken Out heeft maar liefst 180 levels en het is nogal wiedes dat er dan wat gameplay-elementen bovenop komen. Er zijn vijf verschillende karakters. Sommigen laten bijvoorbeeld een plas water na, anderen weerkaatsen met soort schild. En daarnaast is er ook nog eens een Arcade-modus waarin je aast op highscores. Chicken Out speelt net zo leuk als het eruit ziet.
Downloaden: Chicken Out! (tijdelijk gratis, was €0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Trailer van de Dag: Froggle

Het duurde even voordat het spel op gang kwam, maar maanden na de oorspronkelijke uitgave heeft Temple Run bewezen dat er nog een flinke draai te geven valt aan het spelgenre waarin je zolang mogelijk moet doorrennen. Het gigantische succes van de game heeft de ogen van andere ontwikkelaars natuurlijk geopend en dat betekent dat we spoedig allerlei 3D-renspellen kunnen verwachten. Froggle biedt daar alvast een voorproefje van en ziet er meteen goed uit. Misschien is het niet zo spannend als Temple Run, waarin je bijna elke meter een fatale fout kan maken, maar het pakt wel in met fraaie, sfeervolle beelden. De muziek hoort er (helaas) niet bij. In Froggle spring je als kikker van lelieblad op lelieblad voor extra punten. Zo spring je naar een highscore toe en als je het in een sequentie goed achter elkaar doet, kan je zomaar beloond worden met zwevende bladen en nieuwe omgevingen. Ondertussen krijg je allerlei missies voorgeschoteld zodat je highscore-pogingen ook onderhoudend blijven als je niet constant je beste score verbetert. Je gaat af als je een tijdje geen lelieblad hebt aangeraakt. We hopen dat Froggle zich ook op langere termijn uitdagend bewijst als het over een paar maanden uitkomt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Elke dag zijn er weer leuke, tijdelijke aanbiedingen op het gebied van games op de iPhone en iPod touch. Net als op elke andere werkdag, pikken we ook vandaag de leukste er tussenuit:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.