Strossel Magazine: lifestyle-app op de iPad

Strøssel Magazine is een nieuw lifestyle-blad voor de iPad en iPhone, hoewel het eigenlijk meer een nieuws-app is dan een magazine. In de gratis app word je op de hoogte gebracht van het laatste in entertainment en design.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Strossel Magazine iPadLifestyle, dat is toch die term voor televisieprogramma’s die zondags worden uitgezonden en overlopen van de sluikreclame? Of voor die bladen die voor een procent of tachtig bestaan uit advertenties? Het is in ieder geval ook de term die toe te schrijven valt aan het nieuwe Scandinavische Strøssel Magazine voor de iPad. De app doet zich voor als magazine, maar is eigenlijk een stijlvolle nieuws-app die je bij de les houdt over design, entertainment en technologie.

Strossel Magazine overzicht berichtenDe redactie van de applicatie bepaalt welke artikelen je te lezen krijgt, verzameld en geplukt van allerlei bronnen op het internet. Zo komt een artikel met video over design misschien van het blog Fubiz.net, maar wordt het wel gegoten in een altijd terugkerende interface waardoor Strøssel aandoet als een geheel. Je hebt dan ook zelf geen directe invloed op de content die wordt weergegeven in de app. Je kan vegen tussen rubrieken, maar zelf geen rubrieken kiezen die je al dan niet wilt lezen.

Ondanks de Scandinavische origine van het ‘magazine’, zijn de artikelen die worden gepresenteerd Engelstalig. In de bovenbalk of met een veegbeweging schakel je tussen thema’s als design, inspiratie, technologie en entertainment, en alle pagina’s zijn opgemaakt op een witte achtergrond met een sierlijke, dunne zwarte kopletter. In die zin voelt de app aan als een blad. Qua reclame komt het daar gelukkig niet in de buurt. Strøssel Magazine is gratis te downloaden en werkt ook op de iPhone.

Downloaden: Strøssel Magazine (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 12:50
Categorie Lifestyle
Onderwerpen flipboard, magazine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.