iOS game-update: Deus Ex: The Fall onthuld, FF Tactics en Mini Golf MatchUp vernieuwd

Deus Ex: The Fall komt naar iPhone en iPad, maken Eidos en Square-Enix vandaag bekend. Final Fantasy Tactics en Moon Child kregen updates.

GU WO Deus Ex The Fall iPhone headerSteeds meer serieuze gamesuitgevers nemen gamen op de iPhone en iPad serieus. Als je daar nog een bewijsstuk voor zoekt, loont het vandaag de iOS game-update in te duiken en je te vergapen aan de trailer en aankondiging van Deus Ex: The Fall. Daarnaast is het strategische deel in de RPG-reeks Final Fantasy tijdelijk voor veel minder te downloaden en bovendien voorzien van een aanzienlijke update. Hetzelfde geldt voor het Nederlandse platformspel Moon Child. Dat download je tijdelijk gratis. Verder: een flinke update voor Mini Golf MatchUp.

Mini Golf MatchUp krijgt toernooivorm

GU WO Mini Golf MatchUp iPhone iPadZo! Mini Golf MatchUp mengde een leuk vlot spelletje minigolfen al met het interactieve element dat je tegen iemand online speelde, maar nu zet het populaire spel nog een extra stap. Dankzij een nieuwe update kan je nu ook balletjes slaan in toernooivorm. Het spel heeft meteen maar even drie soorten toernooien (of misschien eigenlijk: veredelde ranglijsten) gekregen: dagelijks, wekelijks en maandelijks. Ontwikkelaar Scopely deelt de winnaars van de toernooien zelfs prijzen uit, maar als je toch niet verleid bent om daaraan mee te doen, zal je verheugd zijn dat er nog andere nieuwigheden zijn. Er is een soort verkapte singleplayer toegevoegd die One versus many wordt genoemd. Die laat je net als in Real Racing 3 eigenlijk gewoon voor jezelf spelen, maar legt je scores dan wel tegenover andere spelers in de wereld. Verder kan je nu rekenen op gratis entreebewijzen voor toernooien, brengen de toernooien nieuwe banen met zich mee en worden er nieuwe beloningen uitgereikt voor het halen van hogere scores dan je eigen sociale netwerk in het verslavende golfspelletje.
Downloaden: Mini Golf MatchUp (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Moon Child vernieuwd en tijdelijk gratis

GU WO Moon Child iPad iPhoneSynthesizer-achtige technomuziek, een tikkeltje zweverig springen en een groene hoofdrolspeler gehesen in een rode pyjama. Dit stukje kan nu echt alleen nog maar over Moon Child gaan en dat komt goed uit, want er is een goede reden om het platformspel van Reinier van Vliet, Metin Seven en Ramon Braumuller nu te beschrijven. De game kreeg onlangs een aardige update die de besturingsmethode van het spel omgooide. Het spel teert niet langer meer alleen op de veeg- en trekbesturing die de makers Elastimotion noemen, maar geeft je nu ook een keuze om met een virtueel d-pad te spelen. Gewoon een ‘vierpuntsdruktoets’ in beeld waarmee je de richting van het maanmannetje kan aangeven, en een springknop om hogere niveaus te bereiken. Het werkt een stuk nauwkeuriger dan het Angry Birds-achtige naar achteren trekken om in tegenovergestelde richting te springen. Moon Child is in de recente update verder geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en, om het allemaal kracht bij te zetten: je kan het spel nu tijdelijk gratis downloaden in de App Store. En raak dat themanummer maar eens kwijt.
Downloaden: Moon Child (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Final Fantasy Tactics scherper

GU WO Final Fantasy Tactics iPhoneThe War of the Lions heeft niks te maken met Lannisters, Starks, Greyjoys, Baratheons en Tyrells. Maar wel alles met tactische, diepgaande gevechten waarbij je de tegenstander verrast en hem het liefst keihard naait. Het is de lange subtitel van Final Fantasy Tactics, en dat is weer de strategische tak van de welbekende Final Fantasy-reeks. Final Fantasy Tactics is een tactisch rollenspel waarin je helden over een schaakbordachtige speelomgeving bewegen en vijanden te lijf gaan. Jouw positie en de keuze van de soldaten spelen een cruciale rol, wat betekent dat latere potjes het nodige denkwerk vereisen. Het spel voelt hierdoor als een mix tussen traditioneel schaak en gewone Final Fantasy-spellen. Dankzij een update is er nu een nieuwe versie – en die verbetert de beelden in de game op Retina-schermen, elimineert sommige laadtijden en vertragingen en voegt ook iCloud-ondersteuning toe. Dat laatste maakt het mogelijk om het spel op je iPad voort te zetten op bijvoorbeeld je iPhone of iPod touch. Het spel is tijdelijk te downloaden met een flinke korting. Want als je denkt dat 6,99 euro prijzig is – en dat is het verhoudingsgewijs tot de rest van het gamesaanbod ook, moet je weten dat het spel normaal 14,99 euro kost. Als je tactisch bent, sla je nu toe.
Downloaden: Final Fantasy Tactics (€6,99, normaal €14,49, iPhone, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Deus Ex: The Fall

GU WO Deus Ex The Fall screenshotAan het begin van de 21e eeuw was het pc-schietspel Deus Ex één van de meest bijzondere titels op de gamesmarkt. Spelers moesten in een futuristische stad aan de slag als cyberagent, maar hadden zelf de keuze hoe ze een missie aan konden pakken. Koos je ervoor om met een wapen in de hand de vijand te bestormen? Of probeerde je liever sluipend een basis binnen te glippen? De game kreeg meerdere vervolgen, waarvan het laatste deel in 2011 voor moderne spelcomputers en de pc verscheen. Nu is er nog een Deus Ex-spel aangekondigd, maar dan voor smartphones en tablets. Deus Ex: The Fall zal het gros van de basiselementen uit de originele Deus Ex-spellen volgens ontwikkelaar Eidos-Montréal bevatten. Ook in dit spel kun je op verkenning gaan, rondsluipen of je in een vuurgevecht met de vijand storten. Een simpel spelletje om de serie een beetje te promoten lijkt het in ieder geval niet te zijn: onderstaande trailer ziet er zeer indrukwekkend uit. Volgens Eidos-Montréal zal deze zomer het eerste deel in de spelserie voor mobiele devices verschijnen – iets dat doet vermoeden dat we voor meerdere afleveringen moeten betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen deus ex, final fantasy, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.