Final Fantasy 2 gratis downloaden.

Download Final Fantasy II nu gratis via de Final Fantasy Portal-app

De klassieker Final Fantasy II kun je tijdelijk helemaal voor niets downloaden, al zul je daar wel wat voor moeten doen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit toffe spel gratis op je iPhone zet.

Final Fantasy 2 gratis downloaden.

Als je niet zo bekend bent met de Final Fantasy-spellen kan het een hele taak zijn om de enorme collectie aan games door te spitten. Speciaal daarom heeft ontwikkelaar Square Enix precies een jaar geleden de Final Fantasy Portal in het leven geroepen. Wie jarig is trakteert en daarom kun je tijdelijk de volledige iOS-port van Final Fantasy II gratis downloaden en spelen. De normale prijs is €7,99.

Final Fantasy II op iPhone en iPad is een volledige overzetting van de gameklassieker die oorspronkelijk in 1988 verscheen. In de tussentijd is het spel meerdere malen opnieuw uitgebracht, waaronder op iOS in 2010. De iOS-port staat wel bekend om wat vervelende bugs, al is het niet duidelijk of Square Enix een opgepoetste versie van het spel gratis aanbiedt.

Zo download je Final Fantasy II gratis

Om Final Fantasy II gratis te downloaden heb je de Final Fantasy Portal-app nodig. Deze app zul je op je iPhone moeten laten staan zolang je FF2 wilt spelen, omdat je het spel voortaan vanuit de Portal op moet starten. Door onderstaande stappen te volgen heb je Final Fantasy II binnen een paar minuten geïnstalleerd.

Zo installeer je Final Fantasy II gratis

  1. Download de gratis Final Fantasy Portal-app via deze link.
  2. Open de Portal-app en tik op de Games-knop in de linker bovenhoek van het scherm.
  3. Onder het kopje Recommended staat Final Fantasy II met een groene knop met ‘Free’ ernaast. Tik hier op.
  4. Je ziet nu een blauwe Purchase-knop op het scherm. Selecteer deze en voer je iTunes account wachtwoord in.
  5. Bevestig je gratis aankoop via de pop-up.
  6. De game begint nu automatisch met downloaden vanuit de Portal-app. Wacht totdat de blauwe balk gevuld is om te beginnen met spelen.

Als je het spel voortaan op wilt starten doe je dit via de Final Fantasy Portal-app. Tik op het Games-menu en op de naam van het spel om verder te gaan waar je gebleven was. Iets meer moeite dus dan simpelweg het app-icoon aan klikken.

Opvallend genoeg heeft Square Enix de App Store-versie van Final Fantasy II (tijdelijk?) uit de App Store gehaald, waarschijnlijk zodat mensen niet per ongeluk betalen voor een game die ze ook gratis kunnen installeren. De enige manier om Final Fantasy II nu nog op je iPhone of iPad te installeren is via bovenstaande stappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2016, 20:37
Categorie Apps
Onderwerpen final fantasy, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.