Mailapp met like-knop: Taskbox Mail is voortaan Boxer

Boxer is de nieuwe naam en interface van Taskbox Mail. De applicatie is veelzijdiger en heeft handige sjablonen voor snelle antwoorden.

Boxer Taskbox Mail header“Maar waarom zou ik een andere mailapp gebruiken dan de standaard app op de iPhone?” Die vraagt komt elke keer terug in de reacties. Bij Gmail, bij Taskbox Mail, bij Seed Mail, bij LightMail, bij Triage, bij Mailbox en gisteren ook nog bij Dispatch. Taskbox Mail is in versie 3.0 veranderd in Boxer en we geven meteen maar antwoord op de openingsvraag. De app biedt sjablonen voor snelle repliek, Dropbox-integratie, de mogelijkheid een mailtje snel te delegeren en… een like-knop.

Voor het eerst sinds de introductie van Taskbox Mail zeven maanden geleden, heeft de mailtoepassing eindelijk een interface te pakken die gevoelsmatig klopt. De letters zijn niet meer te klein, hij scrollt soepel en de app voelt modern aan dankzij een schuifmenu links met grote letters en toegang tot je volledige inbox, in plaats van alleen de secties die Taskbox voor je selecteerde.

Boxer swipen met functies Boxer hoofdmenu nieuwe stijl

De app geniet ook eindelijk doordachtheid in de manier waarover je de mails kan vegen. Veeg naar links en je kiest tussen archiveren, verwijderen en spam rapporteren. Veeg naar rechts en je krijgt de bijzondere opties van Boxer. Van links naar rechts zie je de knoppen Like, Quick, To-do, Request en Done. De laatste drie waren er al in Taskbox en zijn handig als je van je inbox een takenlijst wil maken. Met To-do verschuif je een mail naar de takenlijst, stel je een datum in en voeg je een prioriteit toe. Met Request schrijf je iemand anders aan om een mail aan te delegeren en met Done vink je hem af. Hoe het met je taken staat, vind je in het schuifmenu onder de kop Dashboard.

Like en Quick zijn nieuwe functies, waarvan de eerste nogal opvallend is. Maar in tegenstelling tot wat je misschien verwacht, deel je er geen mails naar Facebook mee. Het is een knop om een Engelstalige standaardboodschap naar een afzender te sturen: “Bart Breij liked your message with Boxer”, in het geval van ondergetekende. Daar heb je dus niks aan, anders dan dat je zo een twijfelachtige leesbevestiging geeft. Quick is dan weer een erg handige nieuwe functie. Net als in Dispatch kan je daarmee sjablonen invoegen voor standaardteksten die je in de instellingen hebt ingevuld. Dat kan overigens in elk mailtje dat je schrijft: boven het toetsenbord vind je de Quick-knop waarmee je zo’n standaardtekstje kan invoegen. Zo maak je lekker korte klappen.

In tegenstelling tot Dispatch dat we eerder bespraken, kan je in Boxer wel bij je volledige mailbox, zijn er pushberichten beschikbaar (maar alleen voor Gmail-accounts), lees je ook verzonden mails in de app en kan je meerdere foto’s meesturen met mailtjes – zelfs rechtstreeks vanuit je Dropbox-account. Boxer is gratis voor de eerste 100.000 downloaders, stelt de ontwikkelaar die nog wel Taskbox heet. Daarna zal de app 4,49 euro kosten.

Downloaden: Boxer (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 17:18
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, mailbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.