Final Fantasy IX

Final Fantasy IX voor iOS nu wereldwijd te downloaden

Final Fantasy IX is wereldwijd verschenen op iPhone en iPad. De negende game uit de reeks is tijdelijk afgeprijsd en volgt opnieuw de avonturen van hoofdpersoon Zidane.

De fans van Final Fantasy zijn vandaag totaal verrast: Final Fantasy IX (link) is nu wereldwijd te downloaden. Aanvankelijk werd gedacht dat de negende game voorlopig alleen in Japan te downloaden zou zijn, maar je kunt ook in Nederland, België en andere landen wereldwijd terecht. De prijs van €16,99 is trouwens een speciale aanbieding met 20% korting die tot 21 februari duurt.

Final Fantasy IX

Final Fantasy IX: tijdelijk met korting

De game is al 5,5 miljoen keer verkocht sinds het voor het eerst werd uitgebracht in 2000. Zestien jaar later is Final Fantasy IX ook aangepast voor iPhone en iPad. De negende game bouwt voort op z’n voortgangers, waarbij het verhaal zich richt op de avonturen van de dief Zidane. Hij bevindt zich in een oorlog tussen twee krachtige partijen als hij Princess Garnet kidnapt, de troonopvolgster van Alexandria.

Veel opslagruimte nodig
De game neemt zo’n 2GB ruimte in beslag op je iPhone en vereist meer dan 8GB vrije opslag om überhaupt te kunnen downloaden. Je hebt minimaal een iPhone 5s, iPad 4e generatie, iPad mini 2 of iPod touch 6e generatie nodig. Vorig jaar bracht Square Enix Final Fantasy VII uit en ook die vergde behoorlijk wat opslagruimte. Je zult dus misschien wat Final Fantasy-games uit je collectie moeten wissen voordat je IX kunt installeren.

In Final Fantasy VII (link) vond je cheater-opties met de naam Game Boosters, waarmee je de snelheid van de game kunt verhogen en vijanden kunt uitschakelen. Ook die vind je in Final Fantasy IX weer terug.

Wil je eerst kijken of het iets voor jou is, dan is Final Fantasy II momenteel voor nop te downloaden via de Portal-app. In een apart artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2016, 18:24
Categorie Apps
Onderwerp final fantasy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.