iOS game-update: Assassin’s Creed Rearmed en twee Games van de Week

Niet één, maar twee keer een Game van de Week op de iPhone en iPod touch deze week. Uitgever Gameloft sleept ze in de wacht met het formidabele Tintin the Game en Modern Combat 3: Fallen Nations.

Modern Combat 3 Fallen Nation iPhone iPod touch headerVorige week dachten we al even aan het uitreiken van twee Game van de Week-trofeeën, toen we er lang over moesten bakkeleiden of het actie-avonturenspel Fara of de nostalgische concurrent Mage Gauntlet de eer ten deel moest vallen. Nu kunnen we er echt niet omheen. Er zijn deze week twee nieuwe iPhone-spellen uitgebracht die zó goed in elkaar steken, dat ze allebei in aanmerking komen. De oplettende lezer weet dan al, dat het gaat om De Avonturen van Kuifje en Modern Combat 3.

Verrassing: Assassin’s Creed Rearmed

GU VR Assassin's Creed RearmedHet is een eenzijdige iOS game-update vandaag. De eigenaar van Gameloft heet Ubisoft. Gameloft is verantwoordelijk voor de twee games die hieronder in de spreekwoordelijke prijzen vallen. Maar vanaf vannacht is ook Ubisoft zélf opeens op oorlogspad op de iPhone en iPod touch. De uitgever zet vanaf nu een tandje bij en gaat meerdere draagbare spellen uitbrengen die meeliften op de populaire spelreeksen van het bedrijf, zoals Ghost Recon, Splinter Cell, Prince of Persia en Assassin’s Creed. Van de laatstgenoemde reeks is nu het eerste spel onder de Ubisoft-vlag uitgebracht. Assassin’s Creed Rearmed is een gratis te downloaden online multiplayer-spel. Je kruipt in de huid van een sluipmoordenaar die andere sluipmoordenaars in een menigte van computergestuurde personages moet vermoorden. De andere spelers kunnen echter ook de opdracht hebben jou te vermoorden. Zo ontstaat een intrigerend spelletje waarin iedereen jaagt op elkaar, maar dat wél onopvallend probeert te doen. In Assassin’s Creed Brotherhood voor de Xbox 360 en PlayStation 3 bleek het spelconcept al ontzettend spannend en adrenalineverhogend. Maargoed, daar vond de actie plaats in geweldig gedetailleerde 3D-weerspiegelingen van oude Italiaanse steden. In Rearmed zie je de actie van bovenaf en hoewel het nog steeds spannend is, heb je daarvoor niet meer de waanzinnige sluipactie van daken beklimmen en jezelf verstoppen in een hoekje. Het concept staat gelukkig nog wel fier overeind. Een fijn, gratis en origineel cadeau’tje van Ubisoft.
Downloaden: Assassin’s Creed Rearmed (gratis, universele app)

Game van de Week: De Avonturen van Kuifje

GU-VR-Game-van-de-WeekKleine hoofdstukjes die zo spannend en leuk zijn dat je vanzelf wordt meegezogen in het avontuur. De orkestrale muziek, overtuigende stemacteurs en de prachtige beelden dragen daar nog eens flink aan bij. Dat is de conclusie die we gisteren trokken na het spelen en dat is, nu we een stuk verder in het avontuur zijn, nog steeds precies wat je binnenhaalt als je De Avonturen van Kuifje koopt voor de iPhone. Het is toch iets wonderbaarlijks. Het Engelstalige spel laat je afwisselend met ‘Tintin’ en met zijn hondje Snowy lopen en sessies spelen waarin je alleen maar snel op knopjes in beeld hoeft te drukken. Maar toch intrigeert Kuifje enorm. Dat komt er misschien door omdat je tijdens de leuk geacteerde filmpjes, nog steeds muntjes en puzzelstukken kan sparen waarmee je extra’s verkrijgt. Maar dat komt er nog waarschijnlijker door omdat Kuifje geen snel spel is. Het kan even snel tussendoor worden gespeeld, omdat alle hoofdstukjes vrij kort zijn. Maar het is vooral een spel waar je even voor gaat zitten. Waar je het geluid bij aanzet en waarin je vanzelf meegevoerd wordt. Er zijn maar weinig games op de iPhone en iPod touch waarbij je nog weet wat je hebt gedaan als je het spel even weglegt, maar de momenten in Kuifje staan al snel in je geheugen gegrift. Een geweldig avontuur.
Downloaden: De Avonturen van Kuifje (€5,49, universele app)

Game van de Week: Modern Combat 3

GU-VR-Game-van-de-WeekWe mochten een paar keer ruiken aan een echt schietspel op de iPhone en iPod touch. Helaas: het veelbelovende Shadowgun zit tjokvol met slordige fouten waardoor je soms hele levels opnieuw moet spelen, en Warm Gun wordt geteisterd door een stroperige besturing. Daarvoor bracht een zekere Gameloft wel eens een schietspelletje uit, maar Modern Combat 1 en 2, Rainbow Six en de N.O.V.A.-delen waren vooral knipoogjes naar wat de games graag wilden zijn. Ze speelden aardig, maar zaten vol schoonheidsfoutjes en soms bespottelijk makkelijke levels. En toen was daar gisternacht opeens Modern Combat 3: Fallen Nations. Geen half werk meer, maar een extreem goed geproduceerde shooter voor de iPhone. Bewapend met 13 missies waarin je van Los Angeles naar Pakistan stuit op verschillende opdrachten, sessies in voertuigen en vooral veel hevige shootouts te voet. Het spel verbergt absoluut niet dat Call of Duty het grote voorbeeld is. De missiestructuur, de laadschermen en de gehele opzet van de online multiplayer spelen nog altijd leentjebuur bij die populaire schietserie. Maar tijdens het spelen tegen 11 andere mensen in geweldig doordachte speelvelden, daagt het al snel: dit spel is geen wannabe meer, het is een topper op zichzelf. Eén dag voordat de iPhone 4S in Nederland verscheen, is de telefoon als gamesplatform volwassen geworden.
Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nations (€5,49, universele app)

De koopjeshoek

Halloween staat voor de deur en dat zie je terug bij de vele Amerikaanse uitgevers die hun games in de App Store hebben staan. De spelmakers proberen elkaar te overbluffen met goede aanbiedingen – en wij zetten als gebruikelijk de beste op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 19:23
Categorie Games
Onderwerpen assassin's creed, avonturengame, gameloft, iculture speelt, kopen, modern combat, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.