Rusty-Lake-Hotel

Rusty Lake Hotel: prachtige avonturengame van Nederlandse bodem

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als bediende in een hotel? In het uit Nederland afkomstige Rusty Lake Hotel kom je erachter wat voor spannend bijbaantje dit kan zijn.

Rusty-Lake-Hotel

Een bijbaantje in een hotel klinkt niet direct als een activiteit waar een spannende iOS-game omheen gebouwd kan worden. Het Nederlandse Rusty Lake Hotel (Link) bewijst het echter het tegendeel. Fans van Twin Peaks en mysterieuze verhalen kunnen bij deze puzzelgame hun hart ophalen.

Zodra je binnenstapt in het Rusty Lake Hotel ontdek je al dat er iets geks aan de hand is. Al het personeel en de hotelgasten hebben het lichaam van een mens, met het hoofd van een dier. Zo staat er een kraai achter de toonbank, de chefkok is een kikker en een everzwijn kan niet wachten tot ze aan tafel kunnen.

Praten met kraaien en kikkers

In Rusty Lake Hotel is het aan jou om op onderzoek uit te gaan. Naast een korte introductievideo sta je er namelijk helemaal alleen voor. Hoog tijd dus om een praatje te maken met alle personages, zodat je langzaam maar zeker meer te weten komt over dit geheimzinnige en bizarre hotel.

Verwacht dus geen spectaculaire actiescenes; dit is een game die je op je gemakje met een koptelefoon op moet spelen. Geheel in de stijl van het point-and-click-genre zul je aan de hand van gesprekken subtiele hints op moeten vatten wat je moet doen. Ook kun je alles dat los en vast zit in je rugzak stoppen, zodat je de voorwerpen later tijdens een puzzel weer kunt gebruiken.

Rusty Lake Hotel ziet er prachtig uit

Rusty Lake Hotel onderscheidt zich van de vele zoekplaatjes-games in de App Store door de prachtige grafische stijl. De handgetekende personages en omgevingen lijken rechtstreeks uit een griezelboek te komen. In totaal zijn er vijf diners die je klaar moet maken, en ook ‘s nachts ben je vrij om door het hotel te dwalen.

Rusty Lake Hotel is nu beschikbaar in de App Store voor €1,99. De Amsterdamse studio die verantwoordelijk is voor Rusty Lake maakte eerder al Cube Escape (link), een puzzelgame die een soortgelijke grafische stijl heeft.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 14 december: Rusty Lake Hotel is nu beschikbaar. Downloadlinks zijn toegevoegd aan het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2015, 9:53
Categorie Apps
Onderwerpen avonturengame, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.