De Avonturen van Kuifje: prachtig avonturenspel op de iPad

De Avonturen van Kuifje, of TinTin the game, is een prachtig uitziend avonturenspel voor de iPad naar de bioscoopfilm van Steven Spielberg. Je wordt meegezogen in hoofdstukken waarin je steeds iets anders doet.

iPad De Avonturen van Kuifje game spelKuifje staat sinds kort zijn mannetje op de iPad. Uitgever Gameloft heeft een spel uitgebracht dat het verhaal van de Kuifje-bioscoopfilm van Steven Spielberg nauwlettend volgt. Zo begint de game met het opsporen van een vermeende boef die een miniatuurschip uit de handen van Kuifje ontfutselt. Daarmee begint zijn jacht naar ‘het geheim van de eenhoorn’. Op de iPad komt de Belgische stripheld helemaal tot leven in een fantasierijk spel met prachtige beelden.

In het spel word je bij de hand genomen door het verhaal dat wordt uitgelegd in filmpjes en in stripjes met de 3D-modellen van de stripfiguren. Zo komt Kuifje in het eerste level terecht bij het landhuis van de vermeende dief. Er ontstaat een aaneenschakeling van opdrachten. Soms moet je zelf rondlopen in een omgeving, soms hoef je alleen maar op het juiste moment een knop in te drukken voor de volgende actie. Eerst loop je met Kuifje door de tuin naar het landhuis, dan kom je oog in oog te staan met een waakhond. iPad De Avonturen van Kuifje sluipenVervolgens schiet je Kuifje met zijn eigen viervoeter Bobby te hulp en daarna moet je beide zien te vluchten voor de hond. Als dat achter de rug is, beklim je het landhuis, sluip je door de slaapkamer van de boef en probeer je de gestolen schat te achterhalen. En dat is alleen nog maar de eerste missie! De gameplay van Kuifje is het hele spel door opgedeeld in hele kleine hoofdstukjes. Je kan ze eigenlijk maar op één manier spelen en goed doen, maar ze zijn vaak spannend genoeg om je aan het scherm gekluisterd te houden.

Wat daarbij helpt, zijn de prachtige beelden die De Avonturen van Kuifje laat zien. De omgevingen zien er scherp uit en zijn vol van sfeervolle kleuren. De stemacteurs en de orkestrale muziek maken het filmgevoel van het spel helemaal af. En om je extra betrokken te houden, kun je zelfs in de tussenfilmpjes muntjes en puzzelstukken oppakken door ze snel aan te raken als ze voorbij komen. Als je daar genoeg van spaart, speel je kleine extra’s bij elkaar.

Je kan het spel vinden door in de App Store op de iPad op Kuifje te zoeken, maar na installatie gaat het spel verder door het leven als TinTin the Game. Helaas is er geen mogelijkheid om het spel in het Nederlands te spelen. Dat is wel een beetje jammer, want zo kunnen de jonge spelers niet meegenieten van dit schitterend geregisseerde avontuur.

Downloaden: De Avonturen van Kuifje (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 17:27
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.