Help bij Nood voor iPhone: alle belangrijke gegevens bij de hand

Help bij Nood is een iPhone-app waarin je al je belangrijke persoonsgegevens in geval van nood kan zetten. Daartoe behoren onder andere je verzekeringsgegevens en te bellen personen bij nood.

Help bij Nood iPhone iPod touchEen app die een leven kan redden, dat is het zonet uitgebrachte Help bij Nood volgens ontwikkelaar Dutch Dream Apps. In de applicatie kun je de nummers zetten van mensen die gebeld of gesms’t moeten worden als er iets aan de hand is en ook biedt de app direct toegang tot gegevens over je zorgverzekering, autoverzekering en reisverzekering.


In het middelste tabblad Mijn gegevens dien je de informatie in te vullen. Je kan een foto van jezelf selecteren, je adresgegevens en te bellen vrienden of familie doorgeven. Help bij Nood gegevens invoerenDat zijn de basisopties, maar ze worden aangevuld door gegevens waarvoor je in de papieren mag duiken. Zo vraagt de app je naar je polisnummer van de drie soorten verzekeringen en kun je aangeven welke allergieën je hebt en welke medicijnen je slikt. De Pechhulp herbergt de simpelste optie. Op die pagina hoef je alleen maar door te geven of je lid bent van ANWB, Route Mobiel, Mondial of een andere instantie.

De gegevens die het oplevert, zie je terug in het linker tabblad Help. In een rode balk ‘Wie ben ik’ zie je daar in één oogopslag de profielfoto, geboortedatum en adresgegevens terugkomen. Help bij Nood iPhone HelpOok staan er vier rode knoppen in beeld: Bel 112, Vrienden & Familie, Zorgverzekeraar en Pechhulp & schade. Door op de knoppen te drukken word je automatisch verbonden met de nummers die eraan vastzitten, natuurlijk bepaald door de gegevens die je eerder hebt ingevoerd. Vrienden en familie kun je met een druk op de knop een standaard sms’je met een hulpoproep versturen. Tenslotte kun je met het derde tabblad je eigen locatie op een kaart terugzien en nabij gelegen politiebureau’s, huisartsen en ziekenhuizen lokaliseren.

Help bij Nood heeft een opvallend rood pictogram dat het best op een opvallende locatie in het Homescreen voor de iPhone kan worden gezet. Tegelijk is het een applicatie die je natuurlijk liever nooit hoeft te gebruiken.

Downloaden: Help bij Nood (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 20:25
Categorieën Geneeskunde, Nederlandse apps
Onderwerpen eerste hulp, noodsituaties
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.