iOS 4.3 bevat aanwijzingen voor Apple TV-games

In de code van iOS 4.3 is code gevonden om de Apple TV te gebruiken voor (streaming) games en controllers.

apple tvOntdekkingen in de broncode van iOS 4.3 wijzen erop, dat Apple mogelijk plannen heeft om de Apple TV als gameconsole te gaan inzetten. In de code wijzen ‘ATVGames’ en ‘ATVThunder’ op de spelfunctie, maar daarnaast zijn ook aanwijzingen gevonden voor online topscorelijsten en het plannen van multiplayergames. De Apple TV zou daarmee een veelzijdiger multimedia-apparaat worden. Omdat de 8GB opslagruimte van de Apple TV nogal krap is, zou er een online platform en streamingdienst nodig zijn om grotere games te kunnen spelen, vergelijkbaar met OnLive.

In iOS 4.3 zou Apple de eerste stap kunnen nemen om aan de softwarezijde voorbereidingen te treffen om van de Apple TV een veelzijdiger multimedia-apparaat te maken. Apple kan dan beter concurreren met nieuwe ontwikkelingen zoals Microsoft’s Kinect. Standaard ondersteunt de tweede generatie Apple TV nog geen applicaties, maar onofficieel wordt er via de jailbreak-community wel aan gewerkt. De code is te vinden in iOS 4.3 beta 3. Engadget schrijft erover:

We’re particularly intrigued by two strings — “com.apple.appletv.play.live.thunder” and “.play.archive.thunder” — but what those actually mean in the grand scheme of things is ultimately ambiguous.

apple-tv-game-code

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2011, 16:08
Categorie Games
Onderwerpen apple tv, ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.