Baldur’s Gate: Enhanced Edition voor iPad verschenen

Het veelgeprezen rollenspel Baldur's Gate voor de pc is nu verkrijgbaar voor de iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Baldur's Gate iconEen opgevijzelde versie van het legendarische rollenspel Baldur’s Gate is vandaag voor de iPad verschenen. De game stond vorige week al gepland, maar werd uitgesteld omdat de ontwikkelaar op het laatste moment een vervelende bug tegen het lijf was gelopen. Baldur’s Gate belooft tachtig uur aan speeltijd, waarin je op avontuur gaat in een grote fantasiewereld. Je kunt spelen als veertig verschillende klassen en hebt honderd spreuken tot je beschikking.

Baldur's Gate 1Baldur’s Gate werd in 1998 voor het eerst uitgebracht voor de pc. Met de game zette ontwikkelaar BioWare, inmiddels bekend van onder andere Star Wars: The Old Republic en de Mass Effect-trilogie, zichzelf definitief op de kaart. Deze nieuwe versie is in elkaar gezet door Beamdog.

De nieuwe iPad-versie van Baldur’s Gate bevat alle content die in de uitbreidingspakketten van het origineel te vinden was. Daarnaast heeft Beamdog een nieuw avontuur aan de game toegevoegd en kun je nieuwe personages aan je avonturiersgroep toevoegen. Op deze manier hoopt de ontwikkelaar zelfs spelers die het origineel hebben platgespeeld iets nieuws te bieden.

Met een bestandsgrootte van 1,7GB en een prijs van €8,99 is Baldur’s Gate voor de iPad een stuk groter en duurder dan veel andere iOS-games. De game is alsnog een stuk goedkoper dan de pc-versie die afgelopen week verscheen: deze wordt verkocht voor 20 dollar. Extra personages worden echter als in-app aankopen aangeboden, waardoor je later wellicht meer moet betalen.

Downloaden: Baldur’s Gate (€8,99, iOS 6.0+)

Bovenstaande trailer is van de pc-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 12:38
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.