Grid-Diary: vragen beantwoorden in iPhone-dagboek

Grid-Diary is een dagboek-app voor iPhone die je vragen stelt, met iCloud-support, wachtwoord en fraai uiterlijk. Binnenkort ook op iPad.

Grid-Diary iPhone-app dagboek met vragenLekker makkelijk: Grid-Diary is een dagboek waar je niet elke dag met volle inspiratie aan hoeft te beginnen. De iPhone-app schuift je elke dag een aantal vragen onder de neus die je kort en krachtig kan beantwoorden, zodat je de verschillende aspecten van een dag niet aan elkaar hoeft te schrijven. Niet zo creatief, wel zo simpel. Grid-Diary laat je bovendien elke dag selecteren welke dagen je aan jezelf wil stellen. Zo houd je je dagboek zelf in de hand.

Grid-Diary is fraai vormgegeven. Je kan de applicatie gebruiken in de liggende en staande stand van de iPhone en treft in beide een overzicht van vragen die je naar eigen wens beantwoordt of onbeantwoord laat. Dat doet de app in het wit. Strak wit, met veel lucht. Hier en daar staan vragen in een rij of dagen in een kalender in zwart aangegeven. Er zijn verder alleen turquoise accenten voor data die je hebt ingevuld, maanden en de geselecteerde datum in het kalenderoverzicht. Het is een prettige omgeving om een dagverslag in bij te houden.

Standaard heeft de app een arsenaal Engelstalige vragen, maar er wordt geen strobreed in de weg gelegd om je eigen vragen in te voeren. Je doet het niet voor niks: als je telefoon een keer in de soep draait, is je dagboek opgeslagen in iCloud en dus worden je dagverslagen veilig bewaard. Ben je er klaar mee, dan kan je data als opgemaakt PDF-bestand exporteren of gewoon in een tekstbestand doorzetten. Je kan je dagboek afschermen met een wachtwoord op de app. Als je juist dagen wil delen, kan dat via e-mail.

Grid-Diary iPhone vragen Grid Diary zoeken en data

Grid-Diary is nog volop in ontwikkeling en dat is eigenlijk ook wel nodig om de concurrentie met het eerder uitgebrachte en vergelijkbare Roller Journal aan te gaan. In volgende updates kan je onder andere iPad-optimalisatie verwachten, komt er naast iCloud nog een volledige backup-functie, integratie met notitie-app Evernote en online opslagdienst Dropbox en kan je foto’s toevoegen aan dagverslagen. Waar Grid-Diary nu nog een leuke dagboek-app voor de iPhone is, wordt het binnenkort ook een veelzijdige.

Downloaden: Grid-Diary (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2013, 9:13
Categorie Lifestyle
Onderwerp dagboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.