Real Racing 3 wordt free-to-play

iOS-racespel Real Racing 3 zal gratis en met in-app aankopen worden verkocht.

Real Racing 3iOS-racegame Real Racing 3 zal op 28 februari gratis in de App Store beschikbaar zijn. Electronic Arts en ontwikkelaar Firemonkeys zullen geld verdienen met in-app aankopen. Het verdienmodel van Real Racing 3 is gelijk aan games zoals FarmVille of Tiny Tower: reparaties, upgrades en de aanschaf van nieuwe auto’s kosten allemaal tijd, maar je kunt met virtueel geld betalen om het proces te versnellen.

Gamesite Touch Arcade kon Real Racing 3 al even onder handen nemen en concludeerde dat het freemium-model achter het spel je niet dwingt om direct geld neer te leggen. De wachttijden voor reparaties zouden gezien kunnen worden als een extra managementsegment in de game: echte coureurs moeten immers ook even wachten totdat een lekke band vervangen is. Of spelers er na langere tijd ook zo tegenaan kijken blijft nog even de vraag.

Volgens Firemonkeys is Real Racing 3 vanaf dag 1 al ontwikkeld als gratis game. Daarmee is de ontwikkelaar niet de eerste: veel iOS-spellen worden vandaag de dag gratis aangeboden, om vervolgens geld te verdienen via in-app aankopen. Arcaderacer Asphalt 7: Heat balanceert tussen de twee verdienmodellen door voor een relatief laag bedrag verkocht te worden, maar ook in-app aankopen te bevatten.

Eerder werd nog bekendgemaakt dat Real Racing 3 op 28 februari in de App Store zal verschijnen. Apple gebruikte beelden van de game om te demonstreren hoe krachtig de processor in de iPhone 5 eigenlijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2013, 10:07
Categorie Games
Onderwerp real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.