Airgram voor iPhone stopt met push-berichten voor Twitter

Airgram is gestopt met push-notificaties voor iOS.

airgram icoonAirgram is het zoveelste slachtoffer geworden van het strengere API-beleid van Twitter. Het viel ons dit weekend op de redactie al op dat de pushberichten opeens niet meer binnenkwamen. Inmiddels is bekend waarom: Airgram heeft bij het onderdeel ‘Services’ de optie ‘Twitter’ op afstand uit de app gewist en levert geen waarschuwingen meer. Vanaf 5 maart 2013 wordt de Twitter API v1.1 verplicht waardoor nog meer apps uit de lucht kunnen gaan.
Airgram was een handige app waarmee je op de hoogte kon blijven bij berichten van belangrijke twitteraars. Bijvoorbeeld wanneer iCulture een nieuw artikel plaats of wanneer DonaldDuckNL weer iets leuks te melden heeft. Eerder gooide de soortgelijke app Boxcar al het bijltje erbij neer, maar om heel andere redenen.

De makers achter de app hebben besloten om Twitter-functionaliteit uit de app te halen. Hoe nu verder? De officiële Twitter-app voor de iPhone ondersteunt gelukkig ook push notificaties voor specifieke gebruikers. Voorwaarde is wel, dat je de betreffende persoon volgt. Dat is een nadeel ten opzichte van Airgram, waar je een willekeurige groep mensen kunt volgen, ook als je geen Twitter-account hebt.

twitter push 1   twitter push 2

Het werkt als volgt:

  1. Open de Twitter-app.
  2. Tik op het zoekicoon bovenin het scherm.
  3. Zoek naar je favoriete twitteraar, bijvoorbeeld ‘iCulture’.
  4. Zorg dat je de betreffende twitteraar volgt.
  5. Tik op het icoontje met poppetje, links onder de profielfoto (zie plaatje).
  6. In het menu dat verschijnt kies je de optie ‘Zet berichtgeving aan’.

Ondanks de missende Twitter-functionaliteit kan Airgram nog steeds gebruikt worden voor andere functies. De makers van Airgram noemen een aantal voorbeelden op hun website. Er komt binnenkort bijvoorbeeld locatie-targeting aan (al hebben we geen idee hoe lang die boodschap al op de website staat).

Downloaden: Airgram (gratis, iPhone, iOS 4.0+)
Ook genoemd: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2013, 7:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.