FaceSnap herkent gezichten voor ‘handsfree’ selfies en feestfoto’s

FaceSnap voor iPhone en iPad maakt automatische foto's van gezichten. Handig voor 'handsfree' selfies, feestfoto's of ter beveiliging.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

FacesnapFeestjes waar je steeds je iPhone uit je broekzak moet trekken om een foto te maken en de fotograaf op alle foto’s ontbreekt zijn wat de makers van FaceSnap betreft verleden tijd. Die app registreert automatisch gezichten, zodat je een iPhone alleen ergens hoeft te plaatsen. Wanneer de camera gezichten registreert maakt de app automatisch foto’s, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Handig als je een selfie wil maken vanaf een stuk verderop in de kamer. In combinatie met de ronddraaiende Galileo iPhone-standaard kun je FaceSnap ook gebruiken als beveiligingscamera of virtuele fotograaf op een feestje.

Lees ook: iPhone-apps voor selfies – welke zijn de moeite waard?

Om FaceSnap te gebruiken moet je eerst instellen waarvoor je de app wil gebruiken. Een selfie zonder handen, een feestje of surveillance. Daarna kun je allerlei andere factoren instellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de voor- of achtercamera van je iPhone, het aantal foto’s dat de app achter elkaar moet schieten bepalen of het interval dat er tussen de foto’s moet zitten. De app kan automatisch de beste foto’s uit de geschoten serie selecteren, zodat alle bewogen of onscherpe foto’s eruit worden gehaald.

Wanneer je de app met de Galileo-standaard gebruikt zal deze bovendien niet alleen gezichten in de kamer fotograferen, maar ook personen in de kamer volgen. De Galileo-standaard is in Nederland voor €149 te koop. In het filmpje van FaceSnap zie je waar de app allemaal voor kan worden gebruikt (zelfs voor het automatiseren van mugshots!). FaceSnap verscheen een paar weken geleden in de App Store, maar wordt nu officieel bekend gemaakt, wat gepaard gaat met een kortingsactie tot aanstaande vrijdag 9 mei. Tot die tijd is FaceSnap gratis, daarna kost hij €0,89.

Downloaden: FaceSnap (tijdelijk gratis, normaal €0,89, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 20:13
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.