Onscherpe foto toont ‘eerste Made for iPhone-gamecontroller’

Een onscherpe foto van een iPhone-gamecontroller van Logitech zou de eerste officiële zijn volgens het Made for iPhone-programma.

gamecontroller logitechDe gamesite Kotaku beweert de eerste officiële gamecontroller voor de iPhone te hebben gezien. Deze ‘Made for iPhone’-gamecontroller zou achter gesloten deuren zijn gedemonstreerd op de WWDC-ontwikkelaarsconferentie en de E3-gamebeurs. De foto toont een vroeg prototype, dus er kan nog wel het een en ander veranderen. In iOS 7 komt officiële ondersteuning voor deze game-accessoires, zoals je eerder op iPhoneclub kon lezen. Daardoor wordt er meer mogelijk.


Er waren natuurlijk al gamecontrollers die je in combinatie kunt gebruiken, zoals de FlipSide en de iCade Mobile. Meest legendarisch was de iControlpad, waarvan de productie inmiddels is gestaakt. Maar die hadden geen officiële ondersteuning, waardoor ontwikkelaars hun games speciaal moesten aanpassen.

gamecontroller logitech

Kotaku kan niet vertellen wie dit Logitech-accessoire liet uitlekken, maar ze garanderen dat het authentiek is. Typisch is trouwens dat er in maart 2013 een gerucht circuleerde dat Apple een eigen gamecontroller zou gaan aankondigen. Maar de kans is groot dat hiermee de nieuwe gamefuncties en ondersteuning voor game-controllers in iOS 7 werden bedoeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.