FlipSide: iPhone-gamecontroller gebruikt Bluetooth 4.0 en zonnelader

De iPhone Game Controller Case is een iPhone-hoes die je iPhone knoppen geeft om mee te gamen. Hij gebruikt Bluetooth 4.0 en een zonnelader.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone game controller caseHet aantal Kickstarter-projecten dat een iPhone-gamecontroller beloofde is inmiddels gigantisch, maar dat hield Justice Frangipane niet tegen om alsnog zijn idee de wereld in te slingeren. Zijn gamepad heeft op het moment de werktitel ‘FlipSide‘, een hoes die fysieke knoppen aan weerszijden van het scherm toevoegt. De controller maakt gebruik van Bluetooth 4.0, waardoor hij een stuk zuiniger is dan veel alternatieven. Een ingebouwde zonnelader moet er daarnaast voor zorgen dat je hem zelden hoeft op te laden – mits je buiten speelt.

De FlipSide moet het niet hebben van speciale knoppen of aparte besturingssystemen: de gamepad profileert zich vooral door het gebruik van een dunnere batterij, die via de zonnelader genoeg stroom krijgt om met het zuinigere Bluetooth 4.0 te verbinden.

Om de gamepad te gebruiken, moeten spellen hem wel ondersteunen. Inmiddels zijn er echter een hoop games waarin je een controller kunt gebruiken, dankzij de introductie van gamepads van iCade en Gameloft. De maker van deze controller zegt met die twee partijen en Apple contact te hebben opgenomen om hun games met deze controller te laten werken.

Of de FlipSide ook daadwerkelijk op de markt verschijnt, moeten we nog zien. De makers hopen namelijk het nogal ambitieuze bedrag van 135.000 dollar in te zamelen. Iets waar ze nog maar drie weken de tijd voor hebben. Geïnteresseerden kunnen minstens 75 dollar (inclusief verzendkosten) doneren om de case te ontvangen, mits het project slaagt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2012, 22:13
Categorie Games
Onderwerpen gamepad, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.