Everlapse: samen filmpjes maken op iPhone

Everlapse is een iPhone-app waarin je filmpjes maakt met andere gebruikers door steeds een foto toe te voegen. Hoe lang is het leuk?

Everlapse iPhone foto video's makenTwitter’s Vine liet precies zien waarom andere iPhone-apps waarmee je filmpjes kon maken, daarvoor geen groot succes werden. Ze waren te ingewikkeld. Applicaties als Threadlife, Lightt en Vyclone hadden leuke manieren om meerdere filmpjes aan elkaar te maken tot een langere video, maar in haar functionaliteit waren ze ingewikkeld en daarom niet heel uitnodigend om te gebruiken. Everlapse doet een nieuwe poging met in het achterhoofd dat eenvoud werkt. In de applicatie kan je filmpjes samen met alle andere gebruikers maken door gewoon een fotootje toe te voegen.

Video’s in Everlapse bestaan dus uit achter elkaar geplakte foto’s van allerlei gebruikers. Als je zelf een video initieert, zie je hoe makkelijk het is. Je maakt een foto en geeft hem een korte titel van wat je ziet. Dan nodig je anderen uit voor een foto van hetzelfde kaliber, en dat neemt de app heel letterlijk. De volgende die een foto wil toevoegen, ziet namelijk het lijnenspel van jouw foto transparant op de foto die genomen kan worden. Zo dient de eerste foto dus als een sjabloon voor de volgende. Dat maakt dat er veel consistentie zit in de foto’s. Een van de populairste video’s is bijvoorbeeld ‘Walk with me’, waarbij iedereen op dezelfde plek een voet heeft staan, maar waarbij wel steeds de ondergrond anders is. Onder een video zie je hoeveel mensen met een foto hebben bijgedragen, en hoeveel sterren (likes) een video heeft.

Everlapse iPhone timeline Everlapse profielpagina

In Everlapse log je voorlopig alleen in met je Twitter-account en voer je daarna nog een extra mailadres en gewenste nickname in. Meer inlogopties zijn er nog niet, maar je kan ze wel aanvragen in het hoofdscherm van de applicatie. Het zorgt ervoor dat het inloggen momenteel het grootste obstakel in de app is, want daarna wijst Everlapse zich vanzelf. Bovenin de donkergroene balk staan drie tabbladen aangekondigd met icoontjes. Links de timeline met Twittervrienden die je automatisch volgt, centraal een wereldwijde timeline en rechts je profielpagina. Daarop zie je aan hoeveel video’s je hebt meegewerkt, hoeveel video’s je gestart bent en hoeveel mensen je volgt en die je volgen.

Goed: Everlapse heeft dus zijn simpele karakter mee, maar kan de app ook een succes worden? Vine was in haar eerste dagen het platform voor creatieve stop-motion filmpjes en het leek erop dat de applicatie qua functionaliteit te beperkt was om lang leuk te zijn – maar ondertussen heeft concurrent Instagram het korte filmen wel overgenomen. Ook bij het toevoegen van foto’s aan geluidsloze filmpjes in Everlapse kan je jezelf afvragen: is het lang leuk?

Downloaden: Everlapse (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 18:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.