iOS game-update: Sine Mora en Angry Birds Star Wars II werkt met speelgoed

Angry Birds Star Wars II maakt net als Skylanders gebruik van speelgoedpoppetjes en het indrukwekkende vlieg-schietspel Sine Mora is uitgekomen!

GU MA Sine Mora iPhone iPad headerObjecten zoeken en vinden in een stad waarin een man iedereen tot zijn monster heeft gemaakt. Vliegen en schieten met een soort onderzeeër met vleugels in een bijzondere en explosieve toekomst. En waarschijnlijk het meest opzienbarende: speelgoedpoppetjes verzamelen voor de nieuwe Angry Birds. Daar schrijven we over in de eerste iOS game-update van deze veelbelovend zonnige werkweek. Iets waar de sfeer van Leviathan: Last Day of the Decade, niet helemaal op aansluit misschien.

Angry Birds Star Wars II heeft een datum

GU MA Angry Birds Star Wars II19 september 2013. Die datum kan je in de agenda schrijven als je nog steeds fervent fan bent van de boze snavels die zich te pletter storten op stellages met varkens. Het tweede deel in de Star Wars-reeks van Angry Birds, krijgt zoals verwacht een uitstapje naar ook de nieuwere drie delen in de Star Wars-filmreeks. Dat is te zien in de aankondigingstrailer van het spel, als er in het menu door nieuwe vogels wordt gescrolld. Onder andere Darth Maul maakt zijn opwachting als prominent personage in het spel, net als Chewbacca en Yoda. Dat er zoveel nieuwe ruimtevogels bij komen is niet zo vreemd, want ontwikkelaar Rovio lokt je naar de speelgoedwinkel dit keer. Angry Birds Star Wars II gaat gebruik maken van Telepods, wat je kan zien als een eigen variant van de bijzonder populaire Skylanders. Het principe is hetzelfde. Je koopt een fysiek figuurtje uit de Angry Birds-stal, scant die in met je iPhone-camera en kan er dan mee spelen in de game voor iPhone of iPad. Details over het speelgoed van Hasbro zijn er nog niet, maar we vermoeden dat de releasedatum ervan niet veel zal afwijken van 19 september (en de prijs niet veel van Skylanders – al snel 8 euro per vogel).

Leviathan: hidden objects met wat extra

GU MA Leviathan iPad iPhoneKamers met hobbelpaarden, kasten en spiegels met barsten erin. Het kan maar op één spelgenre slaan, en dat is de hidden object-game. Het spel waarin je steeds nieuwe plaatjes omgevingen doorzoekt naar de items die onderin beeld worden vermeld. Een speltype dat de meeste gamers nou niet echt op het puntje van zijn stoel krijgt en waarin een heel hoop matigs is te krijgen, en daarom besteden we er niet veel aandacht aan in de iOS game-update. Leviathan: The Last Day of the Decade wil graag afrekenen met de middelmatigheid in het genre, maar doet dat niet zozeer op het spelelement. Nee, dat doet het spel met de vertelling. Nu eens geen scriptje dat ophoudt bij ‘Hee, er lag een brief van mijn oma op de mat dus ik moet op onderzoek uit’, maar een verhaal dat als rode draad door het spel loopt. Zo maak je kennis met andere mensen en ondoden en word je geïntroduceerd door een verhaal waarin een man de macht grijpt en een aparte verstandhouding heeft met vrouwen. Het goede nieuws is dat je Leviathan gratis kan proberen en je dan meteen het eerste hoofdstuk kan spelen. In totaal komen er vijf hoofdstukken van Leviathan.
Downloaden: Leviathan: The Last Day of the Decade (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Sine Mora

GU MA Sine Mora screenshotHet heet het meest spetterende, visueel indrukwekkende en ook de beste shoot ’em up op Xbox Live Arcade en PlayStation Network: Sine Mora. Op de spelcomputers is het vlieg-schietspel waarin je een soort ronde, cartoony Tweede Wereldoorlog-kist vliegt een fenomenaal actiestuk waarbij de kogels om je oren vliegen en de chaos feilloos en pijlsnel op je wordt afgevuurd. Op de iPhone en iPad doe je wel even een stapje achteruit als het aankomt op presentatie. Ontwikkelaar Digital Reality heeft getracht dezelfde presentatie naar iOS over te zetten en daarom hebben filmpjes stemacteurs, andere camerahoeken en laten ze meer details zien. Die moeten echter wel ingeladen worden en dat levert helaas wat vertragingen in het spel op. De vliegactie zelf wordt verzorgd met een analoge stick in beeld – en je stuurt dus niet de kist met de vinger. Dat maakt dat er niet veel ruimte overblijft in de linkerkant van het scherm om snel een vlekkeloos een baan door kogelregens heen te vliegen, al is dat nog niet zo erg omdat Sine Mora rekening houdt met je beperking en talent en het niveau daar op afstemt. Lullig? Welnee, gewoon door de vingers zien. Met haar eigenwijze stijl beelden, 7 werelden, 50 wapens en het unieke principe dat je resterende tijd en je levensenergie zijn verweven, is Sine Mora echt iets bijzonders.
Downloaden: Sine Mora (€5,49, universeel, iPhone 5+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt, skylanders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.