Eerste Bluetooth 4.0-app voor iPhone is ‘Find My Car Smart’

Find My Car Smart is een nieuwe vinding, waarbij je met behulp van Bluetooth 4.0 je auto gemakkelijker kunt terugvinden. In dit Kickstarter-project wordt geprobeerd om met een Bluetooth-adapter automatisch je laatste GPS-locatie vast te leggen.

bluetooth car parkEerder dit jaar schreven we over Bluetooth 4.0 en het feit dat de iPhone 4S de eerste telefoon is die dit ondersteunt. Veel accessoires zijn er nog niet, die de zuinige variant van Bluetooth ondersteunen. Maar via Kickstarter is nu een project aangekondigd, om de eerste iPhone-app te maken. Een bedrijf met de naam FMC Smart is van plan om een Bluetooth Low Energy-app te ontwikkelen, met een bijbehorende module voor de iPhone 4S. ‘Find My Car Smart’ is een app waarmee je je geparkeerde auto kunt terugvinden.

Dergelijke applicaties bestaan al, maar daarbij moet je handmatig invoeren dat je je auto ergens hebt geparkeerd. ‘Find My Car Smart’ wil dit automatisch gaan doen, dankzij de inzet van Bluetooth 4.0. Er is geld nodig om de app te kunnen ontwikkelen. Vandaar dat FMC Smart zich tot Kickstarter heeft gewend. Je moet een kleine usb-adapter met Bluetooth-ondersteuning (zie foto hierboven) in je auto installeren.

smart car parkDeze bevat een sensor die kan meten of je iPhone in de buurt is. Verlaat je de auto, dan onthoudt de app de laatst gemeten GPS-positie. De batterijduur van de iPhone zou er maar marginaal door worden verminderd.

Omdat het hier gaat om een Kickstarter-project duurt het nog wel even voordat de Bluetooth-module op de markt is. Voor 25 dollar doe je mee en ontvang je in januari 2012 de Find My Car Smart-module op je deurmat. Dan moet wel het beoogde doel van 10.000 dollar aan investeerders worden binnengehaald. De bedenkers hebben nog een maand om hun doel te halen. De bijbehorende app is al voor €0,79 in de App Store te vinden, maar zolang je het apparaatje nog niet in handen hebt zul je handmatig de parkeerlocatie moeten invoeren.

Bluetooth 4.0 is een nieuwe variant op de Bluetooth-standaard, die ook wel ‘Bluetooth Low Energy’ wordt genoemd. Zoals de naam al aangeeft, gebruikt deze variant minder energie. De iPhone 4S, Mac mini en MacBook Air ondersteunen het al. De technologie maakt allerlei nieuwe accessoires mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van sport en gezondheidszorg.

Downloaden: Find My Car Smart (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2011, 13:14
Categorie Reizen
Onderwerpen auto, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.