Double review iPhone icoon

Double Dating App: nu is er ook een Tinder voor dubbeldates

Double is Tinder voor dubbeldates. De app is slim uitgewerkt en heeft wat handigheidjes, maar hoe groot is de doelgroep?

Double review iPhone icoonTinder heeft het traditionele datingsites al flink lastig gemaakt met zijn gratis, luchtige manier van mensen aan elkaar koppelen. Ook niches worden steeds meer overhoop gegooid door een Tinder-achtige aanpak. Ben je op zoek naar een trio, dan kan je (misschien) uit de voeten met 3nder. Voor dubbeldaten had je al het Nederlandse Doubler, maar die app sloeg niet echt aan. In onze Double review bekijken we of dit wel een succes kan worden.

Apps die door Tinder geïnspireerd zijn en op Tinder willen lijken, zijn zelden zo fraai of intuïtief als Tinder. Dat geldt helaas ook voor het nieuwe Double. De applicatie is nog niet geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en ziet er op Apple’s nieuwe toestellen dus tamelijk opgerekt uit. Verder kiest de app ook voor een uitgebreid schuifmenu, waar vanuit je jouw eigen profielpagina bekijkt en aanpast en natuurlijk op zoek gaat naar dubbeldates.

Double review dating app swipen Double review dubbeldate chatten iPhone

Precies wat je verwacht

Net als in Doubler, maak je in Double eerst een stelletje met een ander. Of het nou een vriend is die je er goed bij kan hebben bij een afspraak, of hele andere bedoelingen hebt: dat maakt niet uit. Je kan verschillende koppels vormen waarmee je andere koppels kan accepteren of wegwuiven. Het gaat preciés zoals je verwacht: met een veeg naar rechts, sluit je een ander stel in je hart. Heeft de ander dat ook gedaan, dan kan je meteen chatten met zijn vieren. Wijs je een koppel de deur, dan krijgen ze daar niks van mee.

Kleine slimmigheidjes

Je hebt 500 tekens om jezelf te omschrijven en kiest uit drie foto’s om bij je profiel te zetten. Omdat je ook nu verplicht inlogt met Facebook, kan je de foto’s direct van het sociale netwerk halen. Gelukkig heb je, in tegenstelling tot andere dating-apps, nu wél keuze uit foto’s uit al je Facebookalbums.

Double review request lijst Double review stelletje also liked

Ten opzichte van Tinder heeft Double nog twee dingetjes leuk uitgedacht. Zo zie je nadat je iemand hebt gematcht ook welke relevante andere matches een koppel heeft – waarbij het gaat om koppels waarvan personen overeenkomen met een van jou koppelpartners. Ook het uitnodigen van koppelpartners is goed verzorgd: daarvoor heb je een aparte uitnodigingspagina waarop je ziet of je goedkeuringen of afwijzingen hebt gekregen. Of dat iemand nog op zich laat wachten.

Conclusie Double review

Hoewel de app er niet zo fijn oogt als Tinder, is Double verzorgd genoeg voor de niche die het aanboort: dubbeldaten. Maar of je dat binnenkort daadwerkelijk kan met Double, dat moet nog blijken. De eerste stap is dat genoeg mensen het gaan gebruiken en daar ging het bij 3nder bijvoorbeeld al vreselijk fout. Ben je ervoor te porren, dan zal je Double zelf moeten grootmaken. Zo werkt het bij concepten waarbij standaard veel mensen op de rem staan.

En ja, dat appicoon lijkt verdraaid op die van 22tracks.

Pluspunten

  • Aardig uitgewerkt
  • Meerdere koppels maken

Minpunten

  • Niet zo verfijnd als Tinder
  • Hoe groot is de doelgroep?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2014, 20:30
Categorie Lifestyle
Onderwerp dating

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.