3nder: Tinder voor trio’s heeft geniepig verdienmodel

3nder is Tinder voor trio's. Je geeft je eigen seksuele voorkeur en relatie op en zoekt uitgebreid op seksualiteit en geslacht van anderen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

3nder Tinder voor drie manJe kon erop wachten – maar geïnteresseerden wisten misschien al de app eraan zat te komen. 3nder is vandaag uitgebracht voor iPhone. Een applicatie die je eigenlijk maar op één manier kan omschrijven: als Tinder voor trio’s. Zoek anderen, keur de kandidaten en scoor matches. Daar doet de app met de slogan ‘Trios made easy’ ook helemaal niet moeilijk over. Je kan je als single en als koppel opgeven in de app, en het ziet er allemaal een stuk strakker uit dan je bij het onderwerp zou verwachten. Ook het verdienmodel is modern.

3nder voldoet keurig aan moderne designnormen van iOS 7. Avenir wordt als lettertype gebruikt, de achtergrondkleur houdt het midden tussen rood en oranje en vormen en knoppen in de app ogen slank. De app wordt zelfs zonder beeldmateriaal uitgelegd. Alles is tekst wat de klok slaat, vóór het registreren met Facebook en erna, als je je eigen seksualiteit, interesses en een schuilnaam opgeeft.

3nder trio iemand liken 3nder trio goedgekeurd

Panseksueel en polyseksueel

3nder is nog net even wat uitgebreider met zoekopdrachten dan je zou verwachten. In de App Store-omschrijving lees je ‘We negeren koppels niet en we staan open voor elk geslacht en elke seksualiteit‘ en als klap op de vuurpijl: ‘We willen de maatschappij opener maken over nieuwe ervaringen‘.

Je kan zodoende op een samenstelling van 1, 2, 3, nee, nog veel meer personen zoeken. Geeft een algemene leeftijd aan en stelt zelf ook nog samen hoe een groep eruit moet zien. De app gaat ongekend ver: wil je een kwartet met twee 70-jarige panseksuelen, een 18-jarige polyseksueel en een biseksuele middle-age vrouw: geen probleem. Je gaat geen resultaten vinden en alle nauwkeurige filters bemoeilijken het vinden van andere gewilligen aanzienlijk, maar goed, je kan erop zoeken. Eenmaal op de resultatenpagina kan je de zoekcriteria weer wat uitbreiden. Je kan in de omgeving zoeken tot 300 kilometer, wat betekent dat je zo’n beetje heel aangemeld Nederland moet kunnen bereiken.

Chat met een slotje

Omdat 3nder kersvers is, kunnen we het omhoog vegen (liken) of omlaag vegen (overslaan) niet testen. Net als bij Tinder krijg je een pushbericht als de ander of de anderen jou ook leuk vinden. Vanaf dat moment is het haasten geblazen. Een achterban aanleggen van zoveel mogelijk likes is niet aan de orde: je hebt welgeteld drie dagen de tijd iets af te spreken via de app. Dan gaat een chat op slot.

3nder trio's met chats 3nder verdienmodel iPhone

Slim verdienmodel

3nder heeft wat slimmigheidjes die nodig zijn voor een dergelijke app. Zo kan je je profiel van single omzetten naar koppel en andersom, maar heb je daar wel de bevestiging van de ander voor nodig die zich dus ook moet hebben aangemeld. Maar het haalt het nog niet bij het verdienmodel van de app. Een in-app aankoop van 2,69 euro verbergt je voor vrienden en familie die de applicatie ook gebruiken… en dat is een introductieprijs die alleen in juni nog geldt. De eerste iPhone-app met chantage als businessmodel is een gegeven.

Pluspunten

  • Tja: het is gewoon een goed idee
  • Verdienmodel is helder

Minpunten

  • Specifieke filters doen zoekresultaten slinken
  • Verdienmodel is geniepig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen daten, dating, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.