Doubler: Nederlandse Tinder voor koppels

In het Tinder-achtige Doubler maak je een koppel met een vriend en vind je andere stelletjes, tot je een match hebt en plannen kan maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Doubler Tinder voor koppels iPhoneTinder met zijn vieren. Eenvoudiger kan je de nieuwe Nederlandse iPhone-app Doubler niet omschrijven. In de applicatie van Groningse makelij vorm je koppels met vrienden, vriendinnen of je partner. Daarna ga je samen op zoek naar andere stelletjes. Om weg te vegen, of om samen iets mee te doen. Het maakt de ontwikkelaars niet zoveel uit of gebruikers samen met elkaar uit eten willen gaan, een partijtje willen voetballen of… andere intenties hebben.

Als ervaren Tindergebruiker hoef je Doubler maar vijf seconden te gunnen en je baant je een weg door de app. Je meldt aan via Facebook, plukt drie foto’s van het sociale netwerk en voegt hooguit een handvol interesses toe. Op dat moment kan je de stelletjesdatabase van Doubler al doorploeteren en kan je erin meegluren. Het is niet de insteek van de app: matches komen pas los als je met een ander samen een koppel vormt. Vegen beide koppels elkaar naar rechts, dan is er een match. Het moet dus vanuit vier personen raak zijn.

Doubler profiel interesses Doubler koppel goedkeuren

Aan een subtiele groene gloed zie je dat je een koppel goedkeurt. Veeg naar links en een rode waas trekt over het scherm. Als je matcht met een ander koppel, worden alle vier de betrokkenen uitgenodigd voor dezelfde chat. Misschien breekt het ijs er nog wel makkelijker dan in een persoonlijke één op één-chat in Tinder: je hebt immers altijd iemand aan je zijde.

Waar Tinder de term ‘daten’ uit de weg ging en misschien juist daarom zo’n succes werd, schuwt Doubler de term niet. ‘Op vernieuwende wijze maakt Doubler dubbeldaten eindelijk toegankelijk en vrijblijvend’, luidt de App Store-omschrijving van de applicatie. Maar medeontwikkelaar Kees Wallis wil de doelgroep van de app nog niet vastleggen:

“Doubler is bedoeld voor een leuke avond. Anders zit je maar een beetje met de telefoon op de bank. Maken de gebruikers er een parenclub van, dan is dat aan de gebruikers. Daar hebben we geen controle over. Als de app op die manier groot wordt, klagen we niet hoor.”

Het is volgens Wallis in ieder geval niet waar de inspiratie voor Doubler vandaan kwam:

“De inspiratie komt van blind date-diners in Groningen, studentenafspraakjes om met een groep samen te eten waarbij iedereen gekoppeld wordt aan een onbekende. Een grote groep faciliteren met een app is een beetje complex, maar met een kleine groep kan het wel.”

Doubler uitnodiging Kees Doubler chatten met koppel

Op dit moment zit Doubler in zijn lastigste periode: het opstarten. De applicatie is voorlopig alleen in de Nederlandse App Store te downloaden en een versie voor Android is nog in ontwikkeling. In ieder geval op dit moment zoek je daarom nog geen andere koppels in je nabije omgeving. Ook kan je momenteel nog geen geslachtsvoorkeur aangeven. Iets anders dat Doubler nog niet heeft uitgewerkt, is het verdienmodel. Wallis:

“We worstelen nog een beetje met het verdienmodel. Het ligt niet persé bij de gebruiker. De San Francisco-manier bevalt ons wel: eerst zoveel mogelijk gebruikers, dan zien we wel wat we ermee doen. ‘Derde drankje gratis bij dit restaurant’ kan een model zijn, of we laten de hele app sponsoren.”

Opstartperiode of niet: de potentie van Doubler is zichtbaar. Is het niet als vriendenapp, dan is het als disrupter van parenclubs. Of misschien wel als beide tegelijk. Het verschil ten opzichte van bruggenbouwer Tinder – waar je uit sociale wenselijkheid ook vrienden op toevoegt, is dat het ditmaal daadwerkelijk een datingapp heet.

Downloaden: Doubler (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Tinder voor trio’s
Is er ruimte tussen Tinder en Doubler? 3nder denkt van wel, en de app is wat de naam doet vermoeden: Tinder voor trio’s. De app is nog niet uit en hanteert een wachtlijst voor vroege belangstellenden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2014, 19:33
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen dating, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.