Halide histogram voor RGB

Halide-app toont nu RGB-histogram van je foto’s

Compleet nieuwe app op komst!

De populaire foto-app Halide heeft een update gekregen en toont voortaan het RGB-histogram, waardoor je foto's er nog beter uit gaan zien. Daarnaast is er groot nieuws op komst voor fans van Halide.

Halide met RGB-histogram

Met de update die vanaf vandaag in de App Store staat (versie 1.12) krijg je de beschikking over een RGB-histogram. Als een foto goede belichting heeft kan het toch nog voorkomen dat een bepaalde kleur overheerst of niet mooi uit de verf komt. Je boeket rode rozen is bijvoorbeeld niet zo felrood als je had gehoopt. Een RGB-histogram laat zien welke kleurwaarden zijn ingesteld, waarbij je ook de helderheidsniveau’s en dergelijke kunt zien. Je ziet informatie over de schaduwen en hoeveel kleur er zichtbaar is in de foto. Eerder was er al een standaard histogram beschikbaar in Halide, maar daar komt nu ook een RGB-histogram bij, zodat je meer controle hebt over de kleuren.


Ook heeft Halide nu een verbeterde versie van de Smart RAW-functie. Deze maakt gebruik van machine learning om slimmere beslissingen te nemen over de belichting. Daardoor krijg je het beste dynamische bereik. “This is a big deal”, schrijft ontwikkelaar Ben Sandofsky, die de app samen met de Nederlander Sebastiaan de With maakt.

Halide RGB histogram met rozen
Links de originele foto, rechts de foto na aanpassingen met Halide.

Nieuwe app op komst
“We hebben later deze maand meer hierover te zeggen en over deze technologie, als we onze tweede app uitbrengen”. Voor fans van Halide is er nu dus nog meer om naar uit te kijken. Om wat voor app het gaat wil het duo nu nog niet verklappen, maar uit de blogposting is op te maken dat het iets met computational photography of met andere slimme technieken te maken heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2019, 20:34
Categorie Apps
Onderwerp fotografie
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.