iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 6-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Newton Mail
Er was een tijd dat er regelmatig nieuwe, innovatieve e-mailapps voor de iPhone verschenen. Die tijd is een beetje voorbij omdat alle slimme apps zijn overgenomen door grote bedrijven als Google en Microsoft en omdat veel gebruikers het prima vinden om de standaarapps van Apple en de andere techreuzen te gebruiken.

Newton Mail is een van de weinige overgebleven apps die het echt anders aanpakt. De app verdween een tijdje van de radar, maar is nu weer terug. Je hebt meteen toegang tot je e-mail, op al je apparaten. De instellingen en voorkeuren worden met iPhone, iPad en Mac gesynchroniseerd. Bevat ontvangstbevestigingen, kan e-mail inplannen om later te sturen en filtert nieuwsbrieven en andere onbelangrijke mail er automatisch voor je uit, zodat jij je kunt focussen op de belangrijke berichten. Je kunt ook berichten snoezen en de app koppelen met diensten als Todoist, Evernote, OneNote, Pocket, Trello, Wunderlist, Instapaper en meer.

De Recap-functie brengt automatisch berichten onder de aandacht waarop je was vergeten te antwoorden. Werkt verder met tweefactorauthenticatie, kan bijlagen opslaan in Google Drive, Box, Dropbox, OneDrive en dergelijke en kan ook HTML-handtekeningen aan. Kortom heel compleet voor mensen die veel e-mailen. Voor hen zal het jaarlijkse abonneegeld van 50 euro per jaar ook een minder hoge drempel zijn dan voor anderen.

Lightweight PDF

Wil je een PDF comprimeren, dan kan dat met online diensten of met een Apple Script- of Automator-workflow. Wie liever een simpele lokale oplossing zoekt kan nu terecht bij Lightweight PDF. Deze simpele app comprimeert de bestanden direct op de Mac, door ze er naartoe te slepen. De bestandsgrootte wordt vervolgens gereduceerd tot soms wel meer dan 70 procent, zodat je ze makkelijker met anderen kunt delen. Goed om te weten: het kwaliteitsverlies is daarbij minimaal.

The Stillness of the Wind

The Stillness of the Wind is een wat sombere game, die draait om verlies en ouder worden. Je speelt Talma, een wat oudere geitenhoedster die voor de dieren zorgt en groente verbouwt. Ondertussen raapt ze eieren en bereidt ze maaltijden. Ze probeert vast te houden aan haar simpele leven, terwijl moeilijke thema’s als nostalgie en verlies aan bod komen. Alleen bedoeld voor de iPad en gemaakt in een passende, eenvoudige stijl.

Seever

Volg je graag het over-the-top leven van influencers, dan kun je nu gebruik maken van de Seaver-app, gemaakt door de Nederlander Menno Stuyts en een medestudent. Seever is bedoeld voor influencers en hun volgers en is bedoeld om weer overzicht te krijgen in je persoonlijke feed. Je krijgt in één overzicht alle social media-content van jouw favoriete influencer te bekijken. Heb je nog geen favoriete influencer, dan kun je die zoeken in de trending-lijst.

EasyJet

EasyJet laat je met augmented reality en 3D kijken of je handbagage wel geschikt is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ARKit 2, de augmented reality-technologie van Apple. Via de camera van de iPhone 6s of nieuwer kijk je naar een virtuele doos, waar je koffer in moet passen. EasyJet hanteert geen maximaal gewicht, maar kijkt alleen naar afmetingen. Je kunt dus zoveel in je tas proppen als je wilt, als het maar binnen de lijntjes van de augmented reality-doos blijft.

Distressed FX Plus

Dit is een speciale uitvoering van de originele gratis app Distressed FX. Met deze betaalde versie krijg je voor een vast bedrag toegang tot alle huidige en toekomstige fotofilters. ook krijg je eerder dan anderen toegang tot nieuwe functies in de app. Je kunt foto’s scherper maken, een blend mode kiezen en filters roteren. Er zitten 14 exclusieve filters in en je kunt opslaan als jpeg of png.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.