Zet je vrienden onder tijdsdruk met chatapp Fuse

Fuse van datingapp Skout is een nieuwe iPhone-app voor tijdelijke foto's. Verstuur ze naar groepen en chat erover voordat de tijd op is.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fuse groepschatten datingapp Skout iPhoneNiet alleen grote sociale netwerken brengen chatapps uit. Ook Skout, ontwikkelaar van de gelijknamige datingapps, waagt zich eraan. Fuse teert maar weer eens verder op het fenomeen ‘tijdelijke foto’s versturen’ dat werd ingeluid door Snapchat en deze week nog door Facebook werd aangedaan in Slingshot. Fuse verzon weer een andere insteek. Je stuurt foto’s naar groepen en bepaalt hoelang je groepsgenoten op een foto mogen reageren. Je kan foto’s ook ‘anoniem’ versturen.

Op het moment dat je een foto naar een groep hebt verstuurd, gaat er een timer in. Dat is de fuse, de vuurwerklont die aangeeft hoe lang een bericht openstaat voor reacties van je vrienden. Als de lont op is, verdwijnen de foto en de reacties erop. Je dwingt vrienden dus min of meer snel te reageren op een foto. In die soms maar minuten korte tijd kunnen ontvangers wel de foto zo vaak zien als ze willen.

Fuse heeft Snapchats principe dus verlengd: van tijdelijke foto’s naar tijdelijke fotochats.

Fuse foto versturen met timer Fuse tijdelijk chatten over foto's

Dat Snapchat als zo vaak model stond voor de applicatie, zie je aan het feit dat je foto’s kan voorzien van tekst voordat je ze verstuurt. Ook de fuse-timer stel je zelf in. Alleen de tekenmogelijkheid ontbreekt eigenlijk. Wel kan je, net als in Secret, berichten ‘anoniem’ versturen. Andere groepsgenoten zien dan niet van wie in de groep de foto afkomstig is.

Fuse van Skout groepen om te chattenEen ideaal recept voor kinky groepschats? Not so much. Fuse gooit de deur verrassend dicht voor contacten anders dan uit je eigen telefoonlijst op de iPhone. Alleen iPhone-contacten kan je uitnodigen in een groep. Geen Twitter- of Facebookcontacten, ook geen dates van Skout of homovariant boyAhoy. De app werkt zelfs überhaupt niet met nicknames: mensen op gebruikersnaam vinden en toevoegen is er niet bij. Dat gaat ongetwijfeld snel veranderen. Zo zal de app geen potten breken.

Wat niemand Fuse afneemt, is dat de app er prachtig uitziet. De oranjetinten ogen lekker fris en de introductie in de app met uitlegschermen waar je doorheen zwiept, wekt vertrouwen. Een beetje vals vertrouwen misschien, want op gebied van privacy valt er nog wel wat te winnen. Fuse maakt niet bekend wat er gebeurt met verstuurde foto’s. Of die bijvoorbeeld op de servers van Skout blijven staan, wordt niet gemeld. Bovendien deinst de app er niet voor terug je informatie te gebruiken voor marketing- en advertentiedoeleinden. Hoe lang is je eigen lontje op dit gebied?

Pluspunten

  • Prachtige app
  • Veilige vriendenomgeving

Minpunten

  • Veilige vriendenomgeving
  • Moeilijk contacten vinden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 14:32
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.