Dating-app Skout wil met 22 miljoen de wereld veroveren

Skout voor iPhone heeft 22 miljoen dollar binnengehaald om de ambitie te realiseren: een groot sociaal netwerk worden, zoals Twitter en Facebook.

skout dating appSkout is een mobiele app waarmee je kunt flirten en daten. dagelijks komen er 40.000 tot 50.000 nieuwe gebruikers bij, maar CEO Christian Wikilund wil meer. Hij wil een wereldwijd sociaal netwerk bouwen met een omvang die vergelijkbaar is met Facebook en Twitter. Dating is nog maar het begin en vormt slechts 20% van de activiteiten van Skout. Je kunt het ook gebruiken om nieuwe vrienden te ontdekken. Om toestanden zoals bij ChatRoulette te voorkomen wordt elke foto viermaal gecontroleerd, zodat er geen naaktfoto’s tussen zitten. Met de 22 miljoen dollar aan investeringsgeld die Skout nu heeft opgehaald, wil het bedrijf verder gaan groeien.


De CEO van Skout geeft toe dat zijn bedrijf onder de radar is gebleven. Dat klopt ook wel: in 2009 schreven we op iPhoneclub voor het eerst over deze dating-app en sindsdien is Skout niet echt meer in het nieuws geweest. Skout startte in 2007, samen met concurrenten als Loopt en Whirl, waar je ook niet meer zoveel van hoort. Destijds was het nog niet makkelijk om locaties van gebruikers op te vragen: de operators vroegen 40 cent per raadpleging. De concurrenten werden overgenomen of verdwenen, maar Skout bestaat nog steeds en meldt dat het aantal gebruikers sinds 2011 opeens sterk stijgt. Een jaar geleden werden er nog 30 miljoen berichten per maand uitgewisseld, nu zijn het al 425 miljoen berichten per maand.

skout iphoneMet het geld wil Skout de miljarden nieuwkomers binnenhalen die voor het eerst online komen. Dit zijn mensen die geen computer kopen, maar een mobiele telefoon hebben. De dienst startte in Hongkong en New York, daarna werden het Midden Oosten, Japan, Zuid-Korea, Berlijn en LA veroverd. In Puerto Rico bleek het aantal gebruikers explosief te stijgen, al weet nog niemand waarom. Het doel van Skout is eigenlijk heel simpel: mensen helpen om nieuwe vrienden te maken, nieuwe plaatsen te ontdekken en het leven te verrijken. dat mag via virtueel contact, maar het kan ook gaan om fysieke ontmoetingen. Met meer personeel wereldwijd en door te zorgen dat de servers de groei aankunnen hoopt Skout de ambities te realiseren.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.