CaptureNotes krijgt update naar v1.5, tijdelijk flink afgeprijsd

CaptureNotes 2 is een uitgebreide iPad-app om notities, aantekeningen en documenten mee te maken en te bewerken. Je kan erin schrijven, tekenen, foto's invoegen en zelfs geluidsopnames maken en verwerken.

CaptureNotes 2 iPad bewerkenVan 3,99 euro voor 79 cent. Nog geen euro betaal je tijdelijk voor CaptureNotes 2, een uitgebreide notitie- en aantekeningen-app voor de iPad. De applicatie is al uit sinds november 2011, maar heeft recent een grote update gehad die ervoor zorgt dat je op maar liefst vijf manieren aantekeningen kan maken met de applicatie. De app is een tekstverwerker, maar kan ook bestaande PDF-bestanden openen en voorzien van notities. Je kan je er echter ook op uitleven met een stylus, je kan foto’s openen en gebruiken in je bestanden en je kan geluid opnemen voor een ingesproken aantekening.

Er is een uitgebreide help-sectie aanwezig in CaptureNotes, die meerdere apart aangemaakte documenten omvat binnen een notitieblok. De sectie laat zien hoe je de bestanden opslaat en synchroniseert met Dropbox, hoe je een lettertype kan veranderen, hoe je een geïmporteerde foto versleept en vergroot, hoe je een andere papiersoort selecteert en hoe je kan schrijven op een apart gedeelte van het scherm, zodat je hele hand niet over het scherm hoeft te liggen. En dat is nog maar het eerste notitieblok.

CaptureNotes flags op het documentHet toont maar aan dat CaptureNotes 2 een veelzijdige applicatie is, maar de vraag is of je de app het best onder de knie krijgt door je in één keer in te lezen in zo’n grote hoeveelheid informatie. Vaak loont proberen toch het meest – zeker omdat de app dan helemaal niet zo ingewikkeld blijkt te zijn.

Op de bewerkingspagina van CaptureNotes 2 zijn de knoppen in de bovenste balk de gereedschappen. Je kan er kiezen voor een pen, gum tegen de pen, toetsenbord, foto importeren, ongedaan maken, papiersoort (lijntjes, vakjes, leeg vel, maar ook complete templates) en een geluidsopname maken. Het aardige is dat elk onderdeel dat je selecteert, een apart object op het vel papier wordt. Nadien kan je ongeremd schuiven met de onderdelen die je hebt verzameld – al is het ook bij deze applicatie het geval dat een pagina langzamer en instabieler voelt als je een foto hebt ingevoerd. Doe dat bij voorkeur niet te snel. De optie links onderin om een een aparte balk in het scherm te krijgen waarop je kan schrijven met je vinger, is briljant. Je hebt er alle ruimte om lekker groot te schrijven, maar je tekst komt compact en leesbaar op papier te staan. Ondertussen kan je met je vinger op het scherm bewegen om te bepalen waar je wil schrijven.

CaptureNotes 2 PDF bewerkenAan de rechterkant van het scherm staan functies los van je eigen input. Je kan er bijvoorbeeld een nieuw vel aanmaken of een pagina kopiëren door die lang ingedrukt te houden. Slim, maar zeker zo slim zijn de ‘flags’ die ernaast staan. De flags bevatten teksten als urgent, important, listen, decision, task, to do, mail en research en kan je op de pagina slepen. Met het flag-overzicht in de app kan je vervolgens alle flags opzoeken om te zien waar de belangrijkste aantekeningen staan. Rechts bovenin het scherm zie je tenslotte de deelfunctie waarmee je een document als afbeelding of PDF-document kan delen via e-mail, iTunes filesharing of doorsturen naar notitie-app Evernote. Je kan daarbij bovendien aangeven of de afbeeldingen meegestuurd moeten worden in een ZIP-bestand en welk paginabereik je wilt verzenden.

De update naar versie 1.5 van gisteren, heeft veel goeds gebracht voor de toepassing. De update zorgt ervoor dat je in de hele app kan zoeken naar woorden, flags en data. Daarnaast is het schrijfgedeelte onder handen genomen en werkt dat vloeiender dan voorheen. Daarop aansluitend herkent de undo-functie beter wat hij ongedaan moet maken.

CaptureNotes 2 is een uitgebreide, handige en doordachte applicatie voor aantekeningen en documenten. Voor 79 cent is het een echt koopje.

Downloaden: CaptureNotes 2 (€0,79, was €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 11:14
Categorie Productiviteit
Onderwerpen documenten, google documenten, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.