Infomaps Railway NL laat treinen met Wi-Fi zien

De trein-app Infomaps Railway NL voor de iPhone is voorzien van een update die laat zien welke treinen een WiFi-verbinding aan boord hebben. Daarnaast zie je nu de vertrektijden per station.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Infomaps Railway NL iPhone iPod touchDe treintijden-applicatie Infomaps Railway NL heeft een flinke update gehad naar versie 2.3 die een aardige functie toevoegt voor personen die behoefte hebben aan internet in de trein. De app laat vanaf versie 2.3 namelijk zien welke trein over Wi-Fi aan boord beschikt. Daarnaast heeft ontwikkelaar Hammink Design de app qua functionaliteit gelijkgetrokken met concurrenten als de NS Reisplanner Xtra en Trein. Zo zie je nu onder andere de vertrektijden per station.


Infomaps Railway NL treininformatieBij het uitstippelen van een nieuwe route, zie je nu eveneens recente stations waar je bent geweest, zodat je die eenvoudig als uitgangspunt kan gebruiken. De reisplanner is verder versterkt door storingen die je nu per traject kan bekijken.

Een maand geleden werd de officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen, NS Reisplanner Xtra, al aangevuld met voorzieningen op een station. Die informatie ontbreekt (nog) bij Railway NL, maar die heeft met de beschikbaarheid van Wi-Fi in de trein ook weer een unique selling point. Als laatste eigenschap van de update van Infomaps Railway NL, is het app-icoon veranderd in een andere trein. Hiervoor gebruikte de app een dubbeldekker-trein, bij de introductie in 2010, speelde een wit-oranje trein nog als app-icoon.

Downloaden: Infomaps Railway NL (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.