Paint Tester-app: probeer een nieuwe verfkleur op de muur

Paint Tester is een app waarmee je kunt zien hoe bepaalde verfkleuren op jouw muur staan. In de app kies je een kleur, die je meteen kunt toepassen op een muur of kamer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

paint tester iphonePaint Tester is een app waarmee je kunt testen hoe een bepaalde kleur verf op de muur staat. Het voorkomt dat de kamer er na een verfbeurt totaal anders uitziet dan je had gedacht. De app is nog de hele week gratis in de App Store te krijgen. Wij pasten de app alvast toe op het iCulture-kantoor. Een donkerpaars muurtje, zou dat mooi zijn? Het mooie van Paint Tester is dat je niet zo heel nauwkeurig vlakken hoeft in te kleuren. Wij namen bijna de grootst mogelijke brush size, waarmee je in een stuk of 10 schermtaps de hele muur hebt geverfd. Zoals op de foto is te zien, ziet het er nogal grof uit, maar je krijgt toch een goede indruk of een bepaalde kleur goed staat. Persoonlijk vond ik het minder gedoe dan een foto in Photoshop bewerken. Combinaties van kleuren zijn ook mogelijk: je wisselt dan tussendoor van verfpot.

paint testerEr zijn twee manieren om een kleur te kiezen. Je kunt een kleur halen uit een bestaande foto, of een kleur kiezen met de ‘Color Picker’, waarbij je allerlei tinten in beeld krijgt waarvan je de helderheid kunt aanpassen. Elke bewerkte foto kun je opslaan, zodat je achteraf de beste kleur kunt kiezen. Op de voorbeeldfoto’s in de App Store is nauwkeurig om eventuele schilderijtjes aan de wand heen gekleurd, maar dat vond ik onzin. Als je wilt kun je met virtueel plakband bepaalde delen van de foto afplakken, om te voorkomen dat ze worden gekleurd. Vind je het iPhone-scherm te klein, dan is deze universele app ook op de iPad te gebruiken. De app krijgt in de Amerikaanse App Store gemiddeld 4 sterren. Niet helemaal perfect dus, maar voor het doel (snel kijken hoe het staat, terwijl je door je nieuwe huis loopt) is het goed genoeg.

Je hebt nog tot 25 juni om de app gratis te downloaden.

Downloaden: Paint Tester (tijdelijk gratis, nu €1,59, normaal €2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 22:21
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, coverflow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.