Awesome Calendar: agenda met notities en to-do voor de iPad

Awesome Calendar is een agenda-applicatie voor de iPad waarin je ook to-do lijstjes en notities kan maken. De kalender synchroniseert met de standaard agenda-app van de iPad, de takenlijst en teksten niet.

Awesome Calendar iPad headerEen agenda in een origineel uiterlijk die synchroniseert met de standaardagenda van de iPad, met de toevoeging van een to-do lijst en losse notities. Awesome Calendar heet de recent uitgebrachte iPad-app die het biedt. Daarin heeft elke maand een eigen seizoenstekening van een boom en kun je stickers in het maandoverzicht plakken. Het zijn echter de zakelijke functies die meer aandacht verdienen.

Het fenomeen kalender en to-do lijst hangt vaak met elkaar samen, maar er zijn zelden apps die beide factoren goed met elkaar laten samenwerken. Awesome Calendar doet dat deels. Je kan eenvoudig een to-do lijst aanmaken voor een dag en zoveel mogelijk punten toevoegen als je wilt. Zodra je een vinkje voor een taak zet, zie je in de balk erboven en in je kalender het percentage van taken dat je al hebt afgevinkt. Awesome Calendar halve week overzichtHet werkt simpel en doeltreffend, maar helaas kan je zo’n to-do lijst alleen op één dag vastpinnen. Je kan dus niet eenvoudig een omvangrijke to-do aanmaken en per punt aangeven op welke datum of op welk tijdstip je bepaalde stappen wilt hebben afgerond. Dat zou een hoop invoerwerk schelen. Ook is de takenlijst losgetrokken van de agenda zelf. Hij staat wel vermeld op de kalender in Awesome Calendar, maar niet als agenda-item. Dat betekent dat je takenlijst kwijt bent zodra je weer in een andere agenda gaat werken, op bijvoorbeeld de iPhone of in een andere applicatie.

De laatste minpunten gelden helaas ook voor de notitiemogelijkheid. Je kan eenvoudig een notitie op een dag zetten en die naast de tekst een titel en een foto geven, maar merkwaardig genoeg is de notitiefunctie niet gekoppeld aan de agendapunten. Sterker nog: de standaard-iPad agenda biedt wél een notitiemogelijkheid bij agenda-items en die notitieruimte is er niet in Awesome Calendar. Dat betekent ook dat je de notities van eerder ingevoerde agendapunten niet kan zien in de app.

Het maakt allemaal niet zoveel uit voor de personen die maar één agenda-toepassing willen gebruiken en dat enkel doen op de iPad. Dan biedt Awesome Calendar met de foto-optie van notities en de to-do lijsten juist flinke extra’s ten opzichte van de standaardkalender van de iPad. Er zijn meer aspecten die voor de app pleiten. Zo kun je vanaf het maandoverzicht naar een lijstoverzicht met een knop rechtsboven in het scherm. Awesome Calendar een dagDaarin zie je alle gemaakte afspraken, to-do’s en notities overzichtelijk onder elkaar, allen voorzien van een zoekbalk aan de bovenkant.

Awesome Calendar ziet er fraai afgewerkt uit met de welbekende animatie van het omslaan van papier. Je kan zo eenvoudig bladeren tussen de maanden en ook de halve weken die de app in beeld brengt. Het weekoverzicht is namelijk opgedeeld in maandag, dinsdag en woensdag enerzijds en de andere vier dagen anderzijds. Het ziet eruit als een papieren agenda en zo zijn de agendapunten ook onder elkaar opgesteld op nieuwe regels. Als een dag te vol staat, kan je er doorheen scrollen met een swipe. Je kan de iPad ook horizontaal houden om een apart dagoverzicht te zien.

De voorhanden zijnde versiering van 60 stickers is weggestopt onder een knopje linksboven en je hoeft er niet mee te werken als je niet wilt. De inbreng ervan bewijst wel dat er behoorlijk wat aandacht in Awesome Note is gestoken. Het is te hopen dat een volgende update de simplistische, handige onderdelen dan ook laat samenwerken.

Downloaden: Awesome Calendar (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 16:21
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, calendar, italië, notities, simlock, takenlijst, zwitserland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.