Speurprent: prentenboek met veel geluiden op de iPad

Speurprent is een prentenboek voor de iPad. Kinderen kunnen met de iPad-app eindeloos kijken naar de prachtige en grote tekening vol geluiden van dieren, apparaten en mensen,

Speurprent iPad app boek tekeningDe Nederlandse ontwikkelaar Creative Work windt er geen doekjes om. De gloednieuwe iPad-applicatie Speurprent is gemaakt uit liefde voor het aloude prentenboek. En dus maakten ze zelf een grote, interactieve prent voor de iPad. De tekening is 12 iPad-schermen groot (4 hoog en 3 breed) en bevat 200 mensen, dieren en objecten die geluid maken als je ze aantikt. Er zit eveneens een zoek- en vindelement in.

Aan de linkerkant van het scherm staat een balk waarin oneindig plaatjes verschijnen van de objecten die je moet zoeken. Nou ja, moet… er zit geen enkele regel in Speurprent. Er is geen tijd aan verbonden, geen missie en je kan dus ook niet afgaan. Als je niet op zoek wilt naar de geopperde objecten, mag je ook gewoon vrij in het rond kijken en dat is ook wel zo leuk. Er valt heel wat te zien op de levendige tekening van Speurprent: een camping met waterpret, een dierentuin met een ijsschots, een dorpskerkje met een bruiloft en op de boerderij wordt aan het dak gewerkt. Speurprent boomhut iPadEn ho eens even, liet die landbouwer nou een scheetje? De geluidseffecten van Speurprent zijn erg leuk gedaan. Ook als je niks aantikt, klinkt het al levendig. Je hoort kinderen, stemmen op de achtergrond en vogels.

Er valt genoeg te ontdekken op de tekening van Heleen Klopper. De voice-over is ingesproken door Martin Faber, die niet alleen de ‘opdracht’ geeft om plaatjes terug te vinden op de prent, maar ook de beschrijving van de plaatjes hardop leest als je die aantikt. Kinderen die zelf kunnen lezen, kunnen natuurlijk uitgedaagd worden om de beschrijving zelf op te lezen en terug te vinden. Bij het halen van een plaatje klinkt een applaus, maar is dat echt het leukste aan een tekening waarop brandweermannen een huis blussen, een meisje van de bruiloftstaart snoept en een kampeerder schrikt van een koe buiten zijn tentje?

Downloaden: Speurprent (€1,59)

Meer boeken met prikkelende platen voor kinderen? Zoek eens op ‘prentenboek‘ op iPadclub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 18:00
Categorieën Amusement, Games, Nederlandse apps
Onderwerpen prentenboek, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.