iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 43-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Stardew Valley
Hou je van RPG’s en het boerenleven? Dan is Stardew Valley iets voor jou. Deze populaire game was al een hit op de pc, maar is inmiddels ook op allerlei andere platformen beschikbaar. Sinds deze week is Stardew Valle ook speelbaar op iPhone en iPad. De game is het best te vergelijken met Harvest Moon, ook een populaire game over het boerenleven. Voed je dieren op en verbouw je eigen gewassen. Maar het is niet allemaal even vredig, want je gaat ook op avontuur in mysterieuze grotten, waar je allerlei monsters moet verslaan. De game heeft een pixelachtige stijl en heeft daardoor een tijdloze uitstraling.

Stardew Valley is een eenmalige aanschaf van €8,99. De app is helemaal vrij van extra in-app aankopen, dus je kan spelen en gaan.

rubiTrack 5

iCulture-lezer Maurice wees ons op deze software. Met rubiTrack 5 voor de Mac kun je je sportactiviteiten bijhouden. De software werkt met Fitbit of Strava en brengt waar je allemaal gelopen of gefietst hebt. Met de bijbehorende iPhone-app kan je ook gegevens meten. Je krijgt inzicht in statistieken, zoals afstand, tijdsduur en snelheid. rubiTrack 5 is gratis te proberen en vereist na de testperiode een licentie van €50.

De Mac-versie download je via de website van rubiTrack 5.

Salute

Met deze simpele Mac-app krijg je snel toegang tot zes verschillende systeemfuncties van je Mac: de sleutelhanger, Activiteitenweergave, de donkere weergave, de Terminal, screensaver en het loginscherm. Zodra je de app opent heeft elke functie zijn eigen sneltoets, dus je kan zo sneller favoriete functies openen. Salute is niet voor iedereen, maar als je nog naar een handig tooltje voor je Mac op zoek was, is het de moeite waard om te proberen.

Salute is gratis beschikbaar via de website van de ontwikkelaar.

Via: iFun

Red Dead Redemption 2

Menig gamer speelt dit weekend Red Dead Redemption 2, de nieuwste game van succesontwikkelaar Rockstar. Je kent Rockstar voornamelijk van Grand Theft Auto, maar ook deze serie heeft zijn waardering inmiddels wel verdiend. De app gebruik je om je weg te vinden door het Wilde Westen. Het is dus geen iPhone- of iPad-versie van de populaire game, want je gebruikt hem vooral in combinatie met de game op je Xbox of PlayStation. In de app vind je een kaart, waarop je in real-time ziet waar je je precies bevindt. En als je het spel nog niet helemaal snapt, kun je ook de handleiding in de app raadplegen.

Ghostbusters World

Ben je inmiddels wel helemaal klaar met Pokémon Go, maar vind je het concept zelf nog steeds erg tof? Probeer dan eens Ghostbusters World die deze week in de App Store verscheen. Qua opzet lijkt het erg op Pokémon Go, maar dan met spoken die je in de echte wereld tegenkomt. Je kan ook vechten tegen andere spelers en er zijn eindbasen om het tegen op te nemen. Qua graphics is de game niet heel spectaculair, maar hij is wel gratis te spelen. Er zijn wel optionele in-app aankopen om je vorderingen in de game te versnellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.