iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van oktober 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand oktober 2018? iCulture zet de interessantste apps van oktober 2018 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Minderen voor kinderen
Een week lang geld besparen en met uitgespaarde bedrag doneren via een app. Dat is het idee achter de ‘Minderen voor Kinderen’-app van Unicef en de LINDA.foundation van Linda de Mol. Tussen 1 en 7 november hou je in de app bij welke luxe uitgaven je niet hebt gedaan, zoals koffiedrinken buiten de deur of een nieuw shirtje kopen, dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Het bespaarde geld maak je met één druk op de knop over naar het goede doel naar keuze: Unicef Nederland of de LINDA.foundation. “Voor 10 euro kunnen we al schoolspullen geven aan een kind”, aldus directeur Suzanne Laszlo van Unicef.

Was je dus altijd al van plan te consuminderen dan kun je dat in de eerste week van november doen met een doel. Van een patatje tot een autorit naar de supermarkt: alles wat je kunt besparen helpt. Al die kleine besparingen leveren genoeg op om kwetsbare kinderen iets extra’s te kunnen bieden. Ook je Android-vrienden kunnen meedoen.

Sprint

Sprint is een nieuwe app voor schaatsers die hun prestaties op het ijs willen verbeteren. Volgens de KNSB is het de “meest innovatieve schaats-app van Nederland”. Je kunt er rondetijden, afstanden en snelheden mee meten. Ook kun je hiermee je prestaties analyseren. De Sprint-app is een initiatief van de KNSB in samenwerking met hoofdsponsor KPN en digitaal sportmarketingbedrijf Sportunity.

Sprint-app voor schaatsers

Vroeger was er een SchaatsApp rondetijden-app voor schaatsers, maar die is al een tijdlang niet meer bijgewerkt. Deze officiële app is eerst uitvoerig getest en er is geprobeerd om er niet te veel functies in te stoppen. De app is afgestemd op de speciale lussen in de ijsbanen, die ervoor zorgen dat je tijden en afstanden met zeer grote precisie worden geregistreerd. Hiervoor heb je wel een MYLAPS-chip nodig, die je kunt huren bij de schaatsbaan of aanschaffen. Je vindt in de app ook ranglijsten en statistieken, zodat je je kunt vergelijken met anderen.

OpenBridges

OpenBridges is een app waarmee je je kunt abonneren op bruggen. Je krijgt dan een notificatie als een bepaalde brug open staat of begaanbaar is. Dat voorkomt een hoop frustraties. Als je in de buurt woont van een brug die regelmatig lang open staat, kun je dankzij deze app ervoor kiezen om wat later van huis te gaan of een alternatieve route te kiezen. Zo sta je niet meer minutenlang vast bij een brug die zojuist is open gegaan. Volgens de maker zijn er 500 gebruikers in één maand bijgekomen, maar er is uiteraard nog plek voor veel meer gebruikers.

Cheapp

Deze Nederlandse app is bedoeld om geld te besparen op drogisterij- en cosmeticaproducten, parfum en huishoudelijke artikelen zoals wasmiddelen. Je krijgt de prijzen te zien van Etos, Kruidvat, DA, DIO, Douglas en ICI Paris. Je kunt in de app zoeken naar je favoriete producten en daarna een hartje geven, zodat je een pushbericht krijgt als iets in de aanbieding is.

Politie

Vroeger las je nog wel eens een preview op iCulture als er een vernieuwde Politie-app aan zat te komen, maar deze keer heeft de politie stilletjes de nieuwe versie 3.0 uitgebracht. Terwijl er toch best wat aardige vernieuwingen in zitten. Als burger kun je met de app nu meldingen doen over bijvoorbeeld verdachte situaties. Je kunt ook gegevens controleren om te voorkomen dat je slachtoffer van internetoplichting wordt. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op e-mailadres, IBAN, telefoonnummer of website van een verkoper, om te kijken of de betreffende handelaar als oplichter gesignaleerd staat. Wil je een product kopen, dan kun je de barcode scannen of een serienummer opgeven om te kijken of het product als gestolen te boek staat. Je kunt nu ook een klacht of compliment doorgeven. De vorige app was vooral gericht op informeren en nieuws brengen. Je kunt nu ook een klacht of een compliment doorgeven.

Takenagenda

Takenagenda is gemaakt door de Nederlander Johan Burgler, die eerder bekend werd met zijn Week Agenda Ultimate-app. De nieuwste app van Johan is Takenagenda, een todo-app waarmee je dag- en weektaken kan plannen. Takenagenda is geschikt voor werk, shool en huishouden. Omdat het de vorm van een boekje heeft, moet het meteen intuïtief aanvoelen. Ook kun je markeerstiften gebruiken om belangrijke taken wat meer uit te lichten. Je synchroniseert je taken via iCloud, zodat ze op alle apparaten beschikbaar zijn. Takenagenda is ook geschikt voor terugkerende taken en notities. Ook leuk om te weten: je kunt wisselen tussen verschillende thema’s.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.