iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 38-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 38 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Lees Lotus
Lotus is de tweede app van Niels ‘t Hooft, die eerder de app Goede Mannen uitbracht. Deze app bouwt voort op de eerste app, maar is artistieker en experimenteler. Het bevat een eigen verhaal, met meer achtergrondkleur, een dynamisch geluidssysteem en wireframe-animaties. Het gaat om een meditatieve novelle die zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen is.

Het gaat over de jonge programmeur Luc Numan, die tien jaar geleden een reis door de nacht maakte en daarbij allerlei karakters tegenkwam. Twee gamemakers hebben nu besloten om de belevenissen van Luc weer onder de aandacht te brengen en jij gaat met ze mee op ontdekkingstocht. ‘t Hooft werkte voor deze nieuwe app samen met kunstenaar Saskia Freeke, gamestudio Codeglue en audiostudio SonicPicnic. Met koptelefoon op kun je het verhaal in 1,5 uur uitlezen. Je krijgt de eerste twee hoofdstukken gratis.

12min

Houd je van boeken, maar heb je bijna geen tijd om ze van kaft tot kaft te lezen? Daarvoor is nu 12min te downloaden. Met 12min krijg je samenvattingen en achtergrondinformatie over veel verschillende boeken in, je raadt het niet, 12 minuten.

Iedere maand worden er 30 boeken toegevoegd aan de lijst. Gek genoeg is de appinformatie in de Nederlandse App Store het Portugees, maar de samenvattingen zijn in het Engels de lezen én te luisteren. Net hoe je ‘t wil. Er is een abonnement van €51,99 per jaar vereist om onbeperkt te kunnen lezen en luisteren.

Apps met aanpassingen voor iOS 13

Deze week is het natuurlijk de week van iOS 13. Daarom hebben veel ontwikkelaars hun apps aangepast om gebruik te maken van de nieuwe functies in iOS 13. Dit houdt voornamelijk in dat apps gebruikmaken van de nieuwe en Sign in with Apple.

App in the Air

Niet alleen de dark mode is nieuw in iOS 13. Er is namelijk ook een makkelijke en veilige manier om, als de ontwikkelaar het ondersteunt, in te loggen met je Apple ID. Deze functie heet Sign in with Apple. De makers van App in the Air hebben beide nieuwe functies geïmplementeerd in de app. Ideaal voor alle vliegfanaten! Wist je ook dat je met App in the Air doormiddel van augmented reality kunt checken of je koffer het juiste formaat heeft?

Parcel

Bestel je veel online, en wil je graag weten waar je pakketjes zich bevinden? Daarvoor kun je Parcel gebruiken. Deze traceer-app is bijgewerkt om dark mode en Sign in with Apple te ondersteunen. Ook kun je met machine learning in iOS 13 barcodes van pakketjes scannen. Zo weet de app direct van welke koerier je het pakket zult ontvangen.

CARROT Weather

De bekende sarcastische weer-app CARROT Weather is niet alleen geoptimaliseerd voor in het donker, maar heeft ook ondersteuning voor Siri Shortcuts. Verder is er nu een Apple Watch-app die helemaal zonder je iPhone kan werken. Complicaties hebben ook ondersteuning voor de nieuwe tinten in watchOS 6.

TextExpander + Keyboard

Met TextExpander maak je uitgebreide teksten met onder andere dropdown-menu’s en invoervelden. Voor in het donker is er nu ondersteuning voor dark mode in iOS 13. Tot diep in de nacht formulieren invullen en teksten schrijven is met TextExpander geen probleem! Ook is er een speciaal toetsenbord om te gebruiken voor alle andere apps.

Help mee met het testen van de vernieuwde iCulture-app

Ook wij hebben niet stilgezeten deze zomer. Na lang ploeteren hebben we deze week eindelijk bekendgemaakt dat we de nieuwe versie van onze iCulture-app gaan lanceren. Om dat in goede banen te leiden zijn we een publieke betatest met fanatieke fans en testers gestart. De mogelijkheid om aan te melden is helaas gesloten, maar check vooral ons uitlegartikel iCulture versie 3 betatest voor alle details.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 september 2019 om 17:38
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.