iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 37-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 37 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week bespraken we op iCulture:

iCulture App van de Week: Offscreen
Offscreen is vergelijkbaar met de Schermtijd-functie op je iPhone en iPad, maar dan uitgebreider. De app helpt je bij het begrijpen en onder controle houden van hoe jij je telefoon gebruikt. Offscreen houdt onder andere bij hoe vaak en hoe lang je je telefoon gebruikt. Opmerkelijk is dat Offscreen ook bijhoudt of je lopend of zittend je telefoon gebruikt.

Een andere functie van Offscreen is de focus session, waarbij je je telefoon niet kunt gebruiken. Zo kun je afleiding voorkomen om lekker door te kunnen werken. Offscreen werkt met de Gezondheid-app op je iPhone. De app is fraai vormgegeven met speelse illustraties en biedt een mooi en uitgebreid overzicht van je schermtijd. Als je wil bijhouden of je lopend of zittend je telefoon gebruikt zul je toestemming moeten geven om je locatie te delen. Dit kan invloed hebben op je batterijduur.

Record3D

Zoals de naam van deze app al doet vermoeden, kun je met Record3D je eigen 3D-video’s opnemen. Met de TrueDepth-camera in de iPhone X en nieuwer maak je de video’s, die je vervolgens kunt bekijken in augmented reality. Record3D is dus alleen compatibel met iPhones en iPads met Face ID. De video’s kun je exporteren om in speciale computerprogramma’s te bewerken. Met de gratis versie van de app kun je maximaal drie video’s maken. Wil je meer dan drie video’s maken, dan betaal je €2,29 of €5,49 voor respectievelijk de basisversie of de volledige versie van de app.

Jottit

Jottit helpt je met het organiseren van je leven. In de app kun je lijstjes, notities en schetsen maken en bewaren, die je vervolgens kunt organiseren in notitieboeken. Deze notitieboeken kun je op hun beurt ook weer organiseren op virtuele boekenplanken. In Jottit kun je ook herinneringen, taken en deadlines zetten. Taken kun je opzij vegen om ze als compleet te markeren of half opzij vegen om ze te markeren als ‘mee bezig’. De app is eenvoudig vormgegeven, wat zorgt voor rust in de drukste to-do-lijstjes.

Figmac

Figma is een tool waarmee app-designers samen kunnen werken op hun Windows-computers. Omdat deze tool niet geoptimaliseerd is voor de Mac, is door een andere ontwikkelaar Figmac – met een C – bedacht. Figmac biedt een natuurlijkere Mac ervaring dan de oorspronkelijke app. Zo kun je de Touch Bar van je MacBook Pro gebruiken. Ook is Figmac veel kleiner dan de oorspronkelijk Figma app: Figmac is slechts 1.5MB. Deze tool is compleet gratis te downloaden. Om de app te downloaden moet je je e-mail adres achterlaten op de website van Figmac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 september 2019 om 0:45
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.