iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 35-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: WeatherScout
Alweer een weer-app? WeatherScout is er echter speciaal voor fotografen. De app stuurt een melding zodra het moment daar is om naar buiten te gaan en een mooie weerfoto te maken. Je kan kiezen tussen een zogenaamd Golden Hour (moment dat er veel zon is) of een Blue Hour (moment dat de lucht strakblauw is). Je kan kiezen hoeveel minuten van tevoren je een melding wil krijgen, zodat je je op tijd klaar kan maken voor de shoot. Maak je juist liever foto’s in de regen, dan kan je dat ook aangeven. De app ziet er mooi uit en kan een aanwinst zijn als je vaak weerfoto’s maakt. De app is deze week nieuw in de App Store verschenen en kost je eenmalig €2,29

YouTube Music

Deze week bracht Google YouTube Premium naar Nederland en België. Daarbij verscheen ook YouTube Music, de streaming muziekdienst van YouTube. Luisteren gaat via de YouTube Music-app, die er qua indeling heel eenvoudig uit ziet. De app heeft drie knoppen onderaan voor je bibliotheek, voorgestelde muziek en hitlijsten en overige handelingen ken je van de YouTube-app. Denk dan aan het minimaliseren van de muziekspeler. Het enige wat je nodig hebt is een Google-account en je kan YouTube Music gratis gebruiken. Je krijgt dan wel advertenties en kan alleen muziek afspelen terwijl de app open staat. Vanaf €9,99 per maand kun je de betaalde versie gebruiken.

YouTube Music-app.

Flink

Flink is een minimalistische agenda en notitie-app. Je voegt notities toe op basis van datum, bijvoorbeeld met een todo-weergave. De app heeft allerlei instellingen om het gebruik prettiger te maken. Zo bepaal je zelf de weergave van de bullet-lijstjes en kies je of je haptische feedback krijgt bij het aantikken van onderdelen. De app heeft qua uitstraling wat weg van een e-ink-display en is nu gratis te downloaden.

Hungry Dragon

Ubisoft kwam deze week met Hungry Dragon, een game over draken in een middeleeuwse wereld. In de game verzamel je meer dan tien unieke draken die elk hun eigen vaardigheid hebben. In de game verslind je alles wat op je pad komt: bewoners, maar ook dieren en andere wezens. Het spel heeft een cartoony uiterlijk en is absoluut niet gewelddadig. Hungry Dragon heeft ook een AR-modus, zodat je een foto van je draak kan maken en tot leven kan brengen. Je kan de game gratis spelen, maar heeft wel optionele in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.