iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 33-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Slide voor Reddit
Als je Reddit-bezoeker bent, dan ben je waarschijnlijk bekend met de ijzersterke Reddit-app Apollo. Er is nu een nieuwe kaper op de kust in de vorm van Slide. De app heeft een mooi design en je bedient hem door van links naar rechts te vegen, zodat je tussen categorieën kunt wisselen. Je kunt de app helemaal naar eigen smaak aanpassen en alles wordt gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Voor iPhone X eigenaren is er ook een compleet donkere weergave, dus je bespaart dan ook nog eens stroom.

Slide voor Reddit.

Bezoek je maar een beperkt aantal subreddits, dan kun je zelf bepalen wat je in de app ziet. Je kan ook de NSFW-content uitschakelen en filteren op gebruikers, zoektermen en nog veel meer. Je bekijkt alle video’s, plaatjes, gifs en al het andere dat op Reddit besproken wordt, rechtstreeks in de Slide-app. De app is ook nog eens open-source en is gratis zonder advertenties. Wel is er een optionele in-app aankoop, zodat je een advertentieblocker kan gebruiken voor websites die je via Slide bezoekt. De app is ook nog geoptimaliseerd voor de iPad en wordt ontwikkeld door een actieve groep Reddit-gebruikers.

#Selfcare

De makers van Assassin’s Creed, een populaire gameserie op de spelcomputers, hebben iets heel nieuws gemaakt. Officieel is het een game, maar de app zit vol met ademhalingsoefeningen. Ook kom je tot rust met woordspelletjes met allerlei helende woorden. De app vraagt niet van je om constant te komen kijken wat er nu weer allemaal gebeurd is en vertelt je ook niet wat je moet doen. In deze game is het namelijk toegestaan om lekker de hele dag in bed te liggen als je dat wil. Hoe meer spelletjes en trainingen je doet, hoe opgewekter en lichter je personage zich voelt; en hopelijk ook jijzelf. De omschrijving klinkt misschien wat vaag, maar het spel is de moeite waard om te proberen.

Watcher Computer Watchdog

Als je bang bent dat iemand stiekem aan jouw Mac of MacBook zit terwijl jij hem net in de sluimerstand gezet hebt, is Watcher misschien wat voor jou. De iOS-app laat je dankzij de bijbehorende Mac-app weten zodra je computer uit of juist in de sluimerstand gaat. Je koppelt de iOS- en macOS-apps via een QR-code of Apple’s Handoff en daarna heb je er geen omkijken meer naar. Het werkt zelfs op afstand, dus je hoeft niet met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden te zijn om een waarschuwing te krijgen.

Thunderdogs

Het Nederlandse Lucky Kat Studios heeft weer een nieuwe app uitgebracht. Deze keer niet met katten of poezen, maar met honden. In deze online game speel je tegen allerlei andere spelers om een plek in de ranglijsten. Het doel is om zoveel mogelijk botjes te verzamelen en met grof geschut haal je de tegenstanders neer. Je vliegt daarbij in kleine vliegtuigjes, waarvan er meer dan dertig in de game zitten. Het spel heeft verschillende arena’s en je kan hem ook offline spelen als je dat liever wil.

Ampado

Ben je iTunes helemaal zat? Wil je graag op een andere manier naar audiobestanden op je Mac luisteren? Probeer dan Ampado eens. Deze app is een soort Finder voor al je audiobestanden. De app werkt met allerlei bestandsformaten, zoals mp3, wav en flac. De app zit vol met sneltoetsen en met een tik op de spatiebalk start je een nummer. Je kan kiezen tussen een lichte of donkere weergave. En wat ook fijn is: hij is helemaal gratis!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.