iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 32-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: TunesMap voor Apple TV
Deze app is niet helemaal gloednieuw, maar verscheen deze week op onze radar. TunesMap is namelijk een Apple TV-app die samenwerkt met Sonos en Spotify. Heb je in huis een Sonos staan, dan toont de Apple TV allerlei handige informatie over het muzieknummer dat afgespeeld wordt. Je krijgt te zien wie de artiest is en ziet daarbij mooie foto’s en achtergrondinformatie. Je kan de muziek pauzeren of naar het volgende nummer gaan.

TunesMap Apple TV.

De achtergrondinformatie over artiesten kun je lezen op je Apple TV, maar je kan deze ook opslaan om later te lezen. Heb je ook de bijbehorende app voor je iPhone, dan verschijnen je opgeslagen artikelen meteen daar. TunesMap is een prachtige app met mooie animaties en is door de samenwerking met Sonos ook nog handig. Heb je geen Sonos-speaker, dan werkt het ook in combinatie met je Spotify-account.

WorkOutDoors

Heb je een Apple Watch, dan kan je gaan trainen met de standaar Workout-app. Je kan dan achteraf een kaartje van je wandeling bekijken in de Activiteit-app, maar WorkOutDoors toont dit tijdens het sporten, rechtstreeks op je horloge. De app werkt met GPX-routes en slaat de kaarten op op de Apple Watch. De vector-kaarten zijn gedetailleerd en de informatie is afkomstig van OpenStreetMap, een soort open source aanbieder van kaartmateriaal.

SnipNotes

Als je nog een digitaal notitieboekje zoekt, dan kan SnipNotes wat voor jou zijn. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac en werkt met Siri. Je kan categorieën aanbrengen, filters toevoegen en heeft een handige zoekfunctie. De nieuwste versie laat je ook notities met opmaak maken, zodat je tekst bijvoorbeeld dikgedrukt, schuin of onderstreept is. Je kan ook kleurtjes toevoegen en boodschappenlijstjes maken met opsommingstekens. Om de nieuwste release te vieren is de app tijdelijk afgeprijsd.

OneCast

Je kent OneCast misschien wel als je een actieve gamer bent. OneCast is een app waarmee je je Xbox One-games kan streamen van je spelcomputer naar je Mac. Sinds deze week is er ook een versie voor iOS, zodat je je games ook kan spelen op je iPhone of iPad. De iOS-versie ondersteunt MFi-controllers, maar ook de gewone Xbox-controller. Je kan dankzij deze app dus ongestoord spelletjes blijven spelen, zelfs als de tv bezet is. Wil je echt alleen op je iOS-toestel spelen, dan kan je ook de knoppen op het scherm gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.