Google Cameos app

Google brengt video-vragenapp Cameos op de iPhone uit

Google heeft iets nieuws: een vraag- en antwoordenapp met de naam Cameos, waarmee mensen vragen over zichzelf beantwoorden. Het werkt alleen op uitnodiging. Ben jij beroemd genoeg?

De Q&A-app Cameos geeft je de mogelijkheid om vragen te beantwoorden over jezelf, waarna je de antwoorden meteen naar Google kan doorsturen. Het is bedoeld voor artiesten en andere publieke figuren die vaak te maken krijgen met zoekopdrachten in Google. Denk bijvoorbeeld aan vragen of iemand getrouwd is en wat zijn of haar favoriete kleur is. Het idee is dat artiesten met de Cameos-app zelf antwoord kunnen geven op die vragen, terwijl je bij artikelen die je op entertainmentwebsites ziet nooit zeker weet of het allemaal wel waar is. De app bouwt voort op het ‘Posts on Google’-platform dat al een tijdje bestaat. Mensen en organisaties kunnen daarmee direct antwoorden op Google-zoekresultaten posten. Ook lokale bedrijven kunnen eraan mee doen, bijvoorbeeld om vragen over hun producten te beantwoorden.


Bij de Cameos-app gaat het echter specifiek om video-berichten. Artiesten kunnen met de iPhone-camera een filmpje opnemen waarin ze hun meest gestelde vragen beantwoorden en dit vervolgens rechtstreeks op Google publiceren. Als mensen nu zoeken naar ‘kim kardashian net worth’ krijg je het antwoord van Kim zelf. Voor artiesten is er ook de mogelijkheid om te zien welke vragen het meest worden gesteld, zodat ze iets hebben om uit te kiezen.

Google Cameos

Vorige maand bracht Instagram ook al een Q&A-functie uit, waarmee mensen antwoord kunnen geven op vragen van volgers, die ze vervolgens op hun Instagram Story kunnen plaatsen. Het was meteen een groot succes. Toch werkt Google Cameos net iets anders: de antwoorden verschijnen alleen als iemand ernaar zoekt.

Zoals gezegd: je hebt een uitnodiging nodig als je Cameos wilt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2018, 19:43
Categorie Apps
Onderwerpen google, vragen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.