iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 31-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Asphalt 9: Legends
Asphalt is misschien wel de bekendste gameserie op de iPhone en iPad. Deze week verscheen alweer het negende deel van deze populaire reeks met de subtitel Legends. In dit deel neem je het in bloedstollende races op tegen de meest geoefende racers om een legende te worden. De game bevat in totaal meer dan vijftig verschillende bolides van onder andere Ferrari, Porsche en Lamborghini.

Zoals je van de serie gewend bent kan je je auto aanpassen met kleuren en materialen, voordat je het parkoer op rijdt om als eerste over de finish te scheuren. En over parkoersen gesproken: in totaal bevat de game meer dan zeventig banen die gebaseerd zijn op echte locaties. Zo race je het ene moment langs de Himalayas, terwijl je het volgende moment langs de andere kant van de wereld scheurt. Je kan in de game ook je eigen stunts uitvoeren, zoals 360 graden draaien. Je kan de game besturen op je eigen manier, bijvoorbeeld via het touchscreen of via bewegingsbesturing. De game heeft ook een multiplayer-stand, dus je hoeft nooit alleen te spelen.

Om Asphalt 9: Legends te kunnen spelen, heb je minimaal een iPad mini 2 of een iPhone 5s nodig. Wel is het jammer dat een netwerkverbinding een vereiste is, waardoor je dus niet offline op vakantie kan spelen.

Daisie

Je kent Maisie Williams misschien van Game of Thrones, maar vanaf nu kun je haar ook kennen van de app Daisies. De app draait helemaal om creativiteit, want je kan met Daisies contact leggen met andere creatievelingen. Het is dan ook een soort sociaal netwerk voor artiesten, waar je aanbevelingen kan delen en kan samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan mooie foto’s of kunstwerken, maar ook muziek, film en mode vind je op het sociale netwerk. De app bevat ook live Q&A-sessies, zodat je vragen kan stellen aan de gezichten achter de berichten. Ook als je het wil maken in een bepaalde industrie, kan de app je daarbij helpen.

Spect

Als je honderden mapjes op je Mac hebt staan die vol zitten met allerlei afbeeldingen, dan kan je het overzicht al gauw kwijt raken. Spect is een nieuwe app die al je afbeeldingen beheert en je sneller het juiste plaatje laat zoeken. Je browst dus als het ware door al je plaatjes op je Mac, maar dan een stuk sneller dan via de Finder. De app werkt ook met netwerkschijven, dus je kan eenvoudig alle afbeeldingen openen die je maar opgeslagen hebt. Je kan plaatjes makkelijk verwijderen en verplaatsen over de verschillende mapjes.

Spect op de Mac.

De Mac App Store-versie kost €5,49, maar er is ook een gratis testversie beschikbaar.

Vertrektijden

De Nederlandse Apple TV-app Vertrektijden verscheen deze week. De app is vooral handig voor treinliefhebbers en op kantoor, want Vertrektijden is niets meer dan een Apple TV-versie van de stationsborden van de NS. Qua uiterlijk en functie ziet de app er nagenoeg hetzelfde uit als de elektronische borden die je op grote stations vindt. De app is van dezelfde maker als de Trein 2-app. Ondanks de hoge prijs kan de app voor treinliefhebbers en bedrijven een uitkomst zijn.

Train Kit: Wild West

En over treinen gesproken: er is ook een leuke game uitgekomen waarin je je eigen treinrails kan bouwen. Dit Wild West-deel is de opvolger van het origineel en heeft zoals de naam al zegt een echt wildewesten-thema. Het is dus een soort Rollercoaster: Tycoon, maar dan met treinen. Je kan ook zelf in je eigen trein stappen en in 3D bekijken hoe jouw spoorweg verloopt. De game is vooral voor kinderen leuk, maar ook volwassenen die van dit soort games houden kunnen er plezier aan beleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.