iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 27-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 27 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Airmail Zero
Misschien komt de naam je bekend voor. AirMail Zero is de opvolger van de bekende mail-app AirMail. Deze app is bedoeld voor hen die graag rust in hun inbox houden, bijvoorbeeld als je iedere dag veel mails moet verwerken. Je wordt namelijk geholpen bij een zogenaamde Inbox Zero. AirMail Zero is volledig geschreven in Swift, Apple’s programmeertaal. Daardoor is de app lekker snel en gebruikt het weinig vermogen van je toestel.

Airmail Zero voor Mac en iOS.

Een nadeel is dat de app geld kost. Je kunt maandelijks €1 of jaarlijks €11 betalen. De app is zowel voor Mac als iOS geschikt. Wij hebben de app uitgebreid getest en delen onze ervaringen in de review van Airmail Zero.

Hoody

Met Hoody kunnen lokale winkeliers hun huidige voorraad online zetten in één app. Daarmee kun je nu vanuit de app boodschappen doen bij winkels waar je voorheen zelf heen moest. Zodra jij bestelt zal Hoody voor je gaan shoppen. Je hoeft je niet tot één winkel te beperken voor alle producten. Als je graag producten uit meerdere winkels wil hebben kan dat ook. Heb je de boodschappen snel nodig? Dan kun je ervoor kiezen om alles direct te laten bestellen zodra er een koerier beschikbaar is. Een geplande aflevering kan ook.

Op dit moment is Hoody alleen in Haarlem te gebruiken, maar het bedrijf heeft voornemens om snel uit te breiden naar andere steden in Nederland. Een voordeel aan een app als Hoody is dat lokale ondernemers toch nog makkelijk kunnen meedoen met het veranderende gedrag van consumenten. Aan de andere kant kun je als klant makkelijker genieten van lokale en ambachtelijke producten.

Complicate It 2

Deze app is de opvolger van Complicate It, waar wij eerder een review over schreven. Met Complicate It kun je uitgebreid complicaties maken voor je Apple Watch. In de nieuwe versie heeft de ontwikkelaar een aantal verbeteringen toegevoegd aan de app. Zo is het ontwerp op de schop genomen, waardoor de app een stuk modernere uitstraling heeft. De ontwikkelaar laat weten de veelgevraagde functies te hebben doorgevoerd. In tegenstelling tot de vorige versie heeft Complicate It 2 een abonnementsvorm van €1 per maand om alle premium functies te kunnen gebruiken.

Miximum

Met Miximum maak je gemakkelijk slimme en uitgebreide afspeellijsten voor Apple Music op je iPhone. Je kunt meerdere bestaande afspeellijsten samenvoegen, maar ook een soort variabele lijst maken. In zo’n lijst kun je automatisch nummers laten toevoegen die je onlangs hebt toegevoegd aan je bibliotheek. Staan ze al een tijdje in je bibliotheek, of heb je het nummer al vaak afgespeeld, dan zal het nummer verdwijnen uit de afspeellijst. Je kunt zelf kiezen wanneer dat precies gebeurt. Zo heb je altijd nieuwe muziek op!

LIFE by THIX

Deze app laat je het menselijk lichaam op een interactieve manier ontdekken. Je ziet wat alle organen doen, maar daar houdt het niet op. Je kunt noodsituaties zoals een hartaanval nabootsen om te kijken wat er gebeurt. Daar kun je ook oefenen met bijvoorbeeld een defibrillator. Naast organen en de functies ervan zie je ook wat meer dan 200 soorten medicijnen doen met je lichaam. De app is niet bedoeld als naslagwerk voor echte noodsituaties, maar het geeft de gebruiker wel een nieuwe kijk op het lichaam en de complexiteit ervan.

Rondje

Hou je ervan om af en toe een rondje te lopen of te fietsen of ben je juist wat actiever? Met de GPS-tracker Rondje hou je je activiteiten bij. Om Rondje te gebruiken heb je geen account of zelfs een internetverbinding nodig. Je kan foto’s maken en die aan je route toevoegen. Heb je een mooie route gewandeld en wil je dit delen, dan kan dat ook. Je exporteert je gegevens via het GPX-formaat of deelt het eenvoudig met je vrienden. Rondje werkt ook samen met Google Fit en Apple’s Gezondheid-app. Tijdelijk is de app beschikbaar voor €0,99.

Heidi: Avonturen in de Bergen

Deze game voor kleuters is gebaseerd op de tv-serie Heidi. Kinderen kunnen hun woordenschat uitbreiden, leren tellen en visuele vaardigheden ontwikkelen. In de game spelen ze met Heidi, haar opa en haar vriend Peter in de Zwitserse Alpen. Door een kruiwagen te bouwen of een brug te repareren leren kleuters op een leuke manier vormen samen te stellen. Ook moet je een hond door een doolhof leiden. Heidi: Avonturen in de Bergen is reclamevrij en biedt geen in-app aankopen. Je betaalt dus alleen vooraf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juli 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.